Helyi hírek 2015. december 13. 07:30

Advent 3. vasárnapja

Advent 3. vasárnapja
Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnap (gaudete vasárnap) az Úr eljövetelének közelségét ünneplik, ez a vasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja.

Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnapon egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A hagyomány szerint ezen a napon történik az elsőáldozásra készülők bemutatása a közösségnek. Liturgikus keretek között életük első szerződését írják alá, amelyben a szülők, nagyszülők, keresztszülők, hitoktatók és a hivők közössége előtt megígérik, hogy komolyan készülnek az elsőáldozásra. Ekkor fehér kokárdát kapnak, amely a szentmisék alkalmával figyelmezteti a közösséget: ne felejtsenek el imádkozni a legkisebbekért.




 

Kövessen minket a Facebookon is!