Helyi hírek 2015. december 14. 09:30

Fejlődik a Rádió Smile

Képgaléria
Fejlődik a Rádió Smile
2008 novembere óta szórakoztatja és tájékoztatja a félegyháziakat a Rádió Smile. Mint azt a közszolgálati kisközösségi rádió „vezérhangjától”, Csőszi Viktortól megtudtuk, nemrégiben komoly fejlesztést valósítottak meg, így a korábbinál lényegesen nagyobb üzembiztonság mellett szolgáltatják műsoraikat napi 24 órában.

– Annak idején stabil, megbízható adástechnikát alakítottunk ki, többek között egy digitális zenekari pulttal. Ez beváltotta ugyan a hozzá fűzött reményeket, azonban a napi 24 órás üzemidő meglehetősen leterhelte. Most egy rádiós pultra, úgynevezett broadcastra sikerült lecserélni, amit már üzembe is helyeztünk – mondta el Csőszi Viktor.

A csaknem 1,5 millió forintos beruházás egy pályázat jóvoltából vált lehetővé. Az MTVA 995 ezer forintos támogatása és az önerő mellett a félegyházi önkormányzat 350 ezer forinttal segítette a megvalósulást. A szükséges bútorzat a Fornetti asztalosüzemének felajánlásaként készült el, a villanyszerelési anyagokat az Eltszer Kft., a számítástechnikai eszközöket pedig a PC-Varázsló biztosította.

Csőszi Viktor hozzátette: a  Rádió Smile kezdetben elsősorban a 15-35 éves korosztályt szólította meg, azonban törzshallgatói körükben egyre jelentősebb az idősebbek aránya is. Ez a műsorstruktúrának is köszönhető: hétköznapokon inkább a közszolgálatiság érvényesül, a hétvégéket pedig tematikus magazinok és rétegzenei műsorok jellemzik, amelyeket hétköznap esténként ismétlésben hallgathat a közönség. A Rádió Smile saját gyártású műsorai között olyan is van már, amelyet más rádiók is átvesznek. Ilyen a hiánypótló informatikai és mobilkommunikációs műsor, amire immár az ötödik partnerségi megállapodást kötötték meg, több mint egymillió hallgatót elérve.

T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!