Helyi hírek 2015. december 13. 11:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent harmadik vasárnapja - 2015. december 13.

1. A Zenebarátok Kórusa december 13-án, vasárnap délután fél 5-kor tartja adventi hangversenyét a templomban. Hívnak és várnak mindenkit. A koncert miatt elmarad a Rózsafüzértársulat e napra tervezett összejövetele.

2. December 16-án, szerdán az adventi mise után kezdik a „Szállást keres a szentcsalád” imakilencedet.

3. December 18-án, pénteken délelőtt 11 órakor tartja a templomban a Móra Ferenc Gimnázium karácsonyi ünnepségét.

4. Az adventi időben hétköznaponta csak reggel 6 órakor tartanak szentmisét.

5. Az utolsó adventi gyertya meggyújtására kerül sor december 19-én, szombaton 17 órakor a Polgármesteri Hivatalnál. Ünnepi köszöntőt mond Hajagos Gyula plébános. A szervezők hívnak és várnak mindenkit!

6. Írják a templomban a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a Plébániára!

7. Várják a Plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2016-ban.

8. December 21-én, hétfőn délelőtt keresik fel azokat az időseket, betegeket, akik nem tudnak eljönni a templomba a karácsonyi ünnepek alatt, hogy ők is elvégezhessék karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozáshoz járulhassanak. Kérik, hogy jelentsék be idős, beteg rokonaikat ismerőseiket a sekrestyében vagy a Plébánián.

9. A filmklub következő vetítése kivételesen december 18-án, pénteken este a mise után lesz a Plébánián.

10. Karácsonyi képeslapok, falinaptárok, kalendáriumok vásárolhatók a sekrestyében és a Plébánián. Kegytárgy és könyvárusítás is van a templomban.

11. Betlehemkészítő pályázatot hirdettek, melyen bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 23-ig kérik bevinni a Plébániára.




 

Kövessen minket a Facebookon is!