Helyi hírek 2015. december 14. 11:30

Sport a család mellett

Sport a család mellett
Másképp telik az idei karácsony Busa Imre számára, aki a Kiskunfélegyházi HTK és a Félegyházi Térségi Sportiskola labdarúgó szakosztályának vezetőjeként immár családapaként készül az ünnepre. Busa Imre életébe október végén kis csöppség érkezett, Bálintka megszületése teljessé tette a családot. A kisbaba sok odafigyelést igényel és az ünnepvárást is megváltoztatta. Párjával, Bányai Arankával meghitt keretek között ünneplik a karácsonyt.

- Hogyan készültök az ünnepekre?

- Bálintka október 30-án született meg, teljesen átalakította az eddigi életünket. Nyugodt kisbaba, az éjszakákat végigalussza. Sokan mondják, hogy ez meg fog változni, de az energiánk megvan hozzá, hogy figyeljünk rá. Születése miatt több időt töltök a családdal. Emellett a munka sem lett kevesebb, a sport és a családi cég sok odafigyelést igényel. Néha nehéz összeegyeztetni, de eddig sikerült megoldani. A nagyszülők folyamatosan segítenek, így kettőnkre is jut idő. Közösen támogatjuk egymást, mert egyikünk sem gyakorlott szülő. A pelenkázás, etetés is így zajlik. Ari lett az otthonmaradó szülő, a háziasszony, de mindenben segítem. Leírhatatlan érzés, amikor a kis Bálintka rám mosolyog, látom rajta, hogy jól érzi magát.

- Családapaként miben más ez a karácsony, mint az eddigiek?

- Megjelentek a gyermekkel kapcsolatos dolgok is, ugyanúgy készülünk, mint eddig, csak kevesebb idővel. A karácsonyfánk már megvan, de helyszűke miatt még nem tudjuk hová állítjuk. Az ajándékok kiválasztásánál a baba is velünk van, általában nyugodtan alszik a babakocsiban.

- Fontos a család, de a labdarúgásra is jut idő?

- Jól időzítettük a babát, épp az őszi szezon végére született. A tavaszi szezon kezdetéig úgy gondolom, hogy kialakul a napi rutin Bálintkával. Marad idő a focira is, az utánpótlásban és a KHTK-ban is van tennivaló. Az utánpótlás csapatok teremtornákon szerepelnek, a felnőttek január közepén kezdik a felkészülést. A játékot sem hagyom abba, bár ősszel keveset edzettem. Nem állhat meg az élet a Busa Kft-ben sem, mert az biztosítja a megélhetést, így a sport se működne nélküle. Ha rangsorolni kellene, akkor a család és a cég mögött áll a labdarúgás, de bizonyos szituációkban a helyzet néha megváltozik. A családi eseményeket úgy szervezzük, hogy jusson idő a focira is. A család rugalmas ebben, tudták mit vállalnak.

- Nagyon jól szerepel idén a KHTK. Hogyan látod az évet, az esélyeket?

- Az őszi bajnoki remeklés pozitív meglepetés, előzetesen nem gondoltam, hogy vezetni fogunk. Kétesélyes a bajnokság, a Tiszakécske és köztünk dőlhet el. Nem számítottam ilyen jó eredményre, ismerve a Tiszakécske pénzügyi lehetőségeit. Ott főállású labdarúgók vannak, míg nálunk mindenki munka után készül heti három edzéssel. A feljutásról korai még beszélni, nyárig sok minden történhet. Jóval több pénzt és energiát igényelne az NB III a játékosoktól és tőlem is. 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!