Sport 2015. december 12. 13:45

Kupával búcsúztatják az évet

Képgaléria
Kupával búcsúztatják az évet
Komolyabb tét nélkül feszültek egymásnak a csapatok a III. Karácsonyi Női Futsal Kupa első játéknapján. A házigazda és címvédő Astra Elios Kiskunfélegyházi Bulls mellett az Univerzum NFC, a Debreceni EAC és a DVTK-Vénusz lépett pályára a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. Az Astra Kiskunfélegyházi Bulls december 12-én előbb az Univerzummal, majd a miskolci DVTK-Vénusszal találkozott. A gólzárpóros mérkőzéseket mindkét esetben a vendégek nyerték.

Az Astra Kiskunfélegyházi Bulls vezetőedzője, Dombó János lehetőséget biztosított a fiataloknak a pályára lépésre. Elmondása szerint a tornán nem feltétlenül az eredmény számít.

- Cél, hogy jól érezzük magunkat és megmutassuk azt, hogy nem csak vérre menő csatáról szól a futsal. A csapatok nem ellenségek, hanem ellenfelek.

 

Sikeres évet zárt az Astra, de az idei szezon kicsit másabb, mint az eddigiek. Nehezebbnek tűnik?

- Három éve zárjuk sikeresen a szezonokat bajnoki címekkel, kupagyőzelmekkel. A versenykiírásból adódóan a mostani egy teljesen más jellegű bajnokság. Április elején véget ér az alapszakasz, ami után törlik az eddigi eredményeket. A felsőházba kell bekerülni, szám szerint a kilenc NB I-es csapatból a legjobb nyolc közé.

- A bajnokságból még sok forduló van hátra. Most döntően fiatalokat neveztem a kupára, a keret fele még nem futsalozott. Kapusposzton Kovács Klaudia és Varga Luca nem tudott itt lenni, de hiányzott még Gál Tímea, Godvár Katalin, Szabó Boglárka és Zimányi-Kovács Anikó. A kupa zárónapján, december 13-án ugyancsak a játéké lesz a főszerep, különösebb tét nélkül.

 

2015. december 12. (szombat )

III. Karácsonyi női futsal kupa

9:00 ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls FC – UNIVERZUM NFC 3-5

10:20 ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls FC – DVTK-VÉNUSZ 2-6

11:40 UNIVERZUM NFC - Debreceni EAC

13:00 Debreceni EAC - DVTK-VÉNUSZ

 

2015. december 13. (vasárnap )

Női futsal magyar bajnoki

12:00 DVTK-VÉNUSZ - UNIVERZUM NFC

14:00 Díjkiosztó Gála

15:30 ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls FC – Debreceni EAC

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!