Sport 2015. december 16. 09:30

Súlyokat a magasba!

Képgaléria
Súlyokat a magasba!
December 12-én a Darvas iskolában rendezték meg a XIII. Sébi-kupa fekvenyomó versenyt. Az évzáró megmérettetés egyben a III. Szabó József emlékverseny is volt. A verseny megkezdése előtt a fiatalon elhunyt sportoló, Szabó József nagypapája Feri József kupát adott át a világkupa győztes Szabó Tamásnak és Séberger Györgynek, a fiatalok sportolásának segítéséért.

Szabó József sportolói nagyságát Vörös János ezekkel a szavakkal méltatta:

„Szabó József született 1990. szeptember 09-én, meghalt 2012. december 05-én, élt 22 évet.

Lehetne akár így is emlékezni Józsikára, de Ő nem akarta, hogy így emlékezzenek meg róla, Ő azt akarta, hogy ne lehessen egyetlen sorban elmondani mindazt, amit Ő a rövid életében véghezvitt, alkotott.

Azt akarta, hogy tudja mindenki, Ő nem csak egy „Szabó József” volt, hanem a Szabó Józsi, aki nem ismer akadályokat az életben, a munkában, a sportban. Pedig volt ellenfele bőven, betegségek, lehetőségek hiánya, ellenfelek a különböző sportágakban, egyebek.

Nagyon küzdött, mert meg akarta mutatni, hogy igenis lehet teljes életet élni „fogyatékkal”, lehet előretörni a sportban, ha az ember eleve hátrányból indul, akkor is. Tudta, hogy neki mindig tovább, távolabbra, magasabbra kell lépni, futni, ugrani, mint másoknak ahhoz, hogy elfogadják, hogy elismerjék, s ezért példamutatóan küzdött, szorgalmával igyekezett pótolni a betegségek okozta lemaradást.”

A XIII. Sébi-kupa végeredménye:

A legjobb női versenyző címet Kosztin Flóra érdemelte ki. Férfiak 70 kilogramm alatti súlycsoport: 1. Répás István, 2. Hedlik Ádám. 70-85 kilogrammos súlycsoport: 1. Kozák Sándor, 2. Szerdai Károly. 85-100 kilogrammos súlycsoport: 1. Krachner Lénárd, 2. Mákos Tamás. 100 kilogramm fölötti súlycsoport: 1. Kozák Imre, 2. Belne Péter.

A torna vándorserlegét legjobb teljesítményével Kozák Imre őrizheti otthonában egy évig.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!