Sport 2015. december 13. 18:55

A DVTK-Vénusz nyerte a Karácsonyi Kupát

Képgaléria
A DVTK-Vénusz nyerte a Karácsonyi Kupát
Első alkalommal hódította el a miskolci DVTK-Vénusz a december 12-13-án megrendezett III. Karácsonyi Női Futsal Kupát. A négyes torna ezúttal is sok izgalmat tartogatott, a győzelemről döntő DVTK-Vénusz – Univerzum NFC mérkőzés egyben női futsal NB I-es bajnoki is volt, amelyen 2-2-es döntetlen született. Másodikként az Univerzum végzett. Az Astra Kiskunfélegyházi Bullsnak nem sikerült a címvédés, de fölényes, 11-2-es győzelemmel zárt a negyedik helyezett Debreceni EAC legyőzésével.

A kétnapos torna fináléjában, december 13-án rögtön egy rangadó nyitotta a mérkőzések sorát. A DVTK-Vénusz és az Univerzum rendhagyó módon „semleges pályán”, a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban játszotta le NB I-es bajnokiját. Ennek eredménye a karácsonyi kupába is beszámított. E találkozón hiába vezetett már 2-0-ra a DVTK, végül meg kellett elégednie a döntetlennel (2-2). A bajnokságban ez egy pontot ért, viszont kupagyőzelmet jelentett a miskolciaknak.

Zárásként az Astra a Debreceni EAC csapatát fogadta és könnyedén, sok ziccert kialakítva 11-2-re győzött. Az Astra kiütéses sikerrel végül harmadik lett a tornán.

Az eredményhirdetésen a díjakat az Elios Innovatív Energetikai Zrt. képviselője mellett Balla László alpolgármester, dr. Ónodi Izabella, önkormányzati képviselő, a művelődési és szociális bizottság elnöke és Bense Zoltán önkormányzati képviselő adta át.

A legjobb kapus Hargas Annamária, az Univerzum játékosa lett, míg a gólkirályi címet Bereczki Orsolya szerezte meg büntetőpárbajban Miliczki Noémi előtt. 

A torna legjobb játékosának díját az edzők szavazati alapján az Astra játékosa, Dikanová Dominika nyerte.

- A karácsonyi kupán különösebb tét nélkül játszhattunk, ez volt az itthoni évzárónk. Olyan játékosok is itt voltak, akik csak labdarúgópályán mozognak, így még a futsal labdával és a szabályokkal is ismerkedtek. Nem sikerült megnyernünk a tornát, de örülök a legjobb játékos címnek, amit a csapatnak köszönhetek.

 

 

Végeredmény:

1. DVTK-Vénusz

2. Univerzum NFC

3. Astra Kiskunfélegyházi Bulls

4. Debreceni EAC

 

Legjobb játékos: Dikanová Dominika (Astra)

Legjobb kapus: Hargas Annamária (Univerzum)

Gólkirály: Bereczki Orsolya (Univerzum)

 

III. Karácsonyi Elios- U Light WSH Női Futsal Kupa és Futsal Fesztivál Bajnoki Rangadó

2015. december 13.

Női futsal magyar bajnoki

12:00 DVTK-VÉNUSZ - UNIVERZUM NFC 2-2

15:30 ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls FC – Debreceni EAC 11-2

 

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!