Sport 2015. december 15. 14:40

Kis pályán, nagy szívvel - Bódi Tivadarnéra emlékeztek

Képgaléria
Kis pályán, nagy szívvel - Bódi Tivadarnéra emlékeztek
Több éves szünet után újra megrendezték az "Éva néni kupát", amellyel Bódi Tivadarnéra, a Közgazdasági Szakközépiskola legendás testnevelőjére emlékeztek december 14-én. A közgé tornatermében a városi középiskolák leány kosárcsapatai gyűltek össze és mérték össze erejüket, tudásukat. A pályát jól ismerő közgések izgalmas mérkőzéseket játszva végül otthon tartották a kupát.

Az eseményen Nikolicsné Szabó Erika testnevelő tanár, a Kiskunfélegyházi Testnevelő Tanárok Egyesületének elnöke és Tasi Judit megbízott tagintézmény-vezető köszöntötte a megjelenteket. Az önkormányzat részéről Balla László alpolgármester, Gyenes Attila önkormányzati képviselő és Papp Viktória MOVIS-referens kívánt sportszerű és eredményes játékot a megjelenteknek.

 

Bódi Tivadernéra e szavakkal emlékeztek:

"Minden sportágat tisztelt, számára azonban a kosárlabda volt a sportok sportja. Ez töltötte ki hétköznapjait, ünnepeit, életét. Generációk sorát nevelte fel férjével, Tibi bácsival együtt, gyerekek százával szeretette meg ezt a labdajátékot. Meccsek, bajnokságok, tornák sokaságára készítette fel játékosait, figyelt az erőnlétükre, csiszolta technikájukat, törődött a lelkükkel. Elvárta, hogy a sportolói ne csak a pályán, hanem a tanítási órákon is teljesítsenek, szabadidejükben olvassanak, ismerjék Beethovent, tudjanak arról, hogy mi történik körülöttük a világban. Ő már 50 évvel ezelőtt tudta: minden fejben dől el, hogy a test, a lélek és az értelem összehangolt fejlesztésével lesz a diákból egészséges gondolkodású, egészséges lelkületű és szervezetű felnőtt."

 

A labdát Simon Zoltán, a Kész Aréna Városi Sportcsarnok sportszervezője dobta a magasba, aki ezúttal játékvezetőként segédkezett a mérkőzések lebonyolításában.

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!