Kultúra 2015. december 14. 17:30

Betűbölcsi, angolul

Képgaléria
Betűbölcsi, angolul
Vidám, zenés foglalkozást tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjában, a Gyermekbirodalomban. A Betűbölcsi vendége ezúttal a sokoldalú óvoda- és gyógypedagógus, a kiskunfélegyházi születésű Maria Bloom volt.

A zenés-játékos ünnepi angol nyelvű foglalkozás gyerekközpontúsága abban is megnyilvánult, hogy a kicsiknek lehetőségük volt minden hangszert megfogni, megszólaltatni. A foglalkozás teljes egészében angol nyelven folyt, aminek minden szülő nagyon örült, hiszen a kicsik játékosan tanulhattak. Most a Karácsony és a Mikulás körül forog minden gondolat, ezért ezalkalommal ünnepi köntösbe bújt az angol nyelvű Betűbölcsi. Volt papírból készült karácsonyfa és Mikulás is, amivel játszhattak a gyerekek.

Maria Bloom tanulmányait Magyarországon végezte, és az angol nyelv elsajátítása után bejárta szinte az egész világot. Ezt követően családot alapított, majd Kecskemétre költözött. Angol nyelvű ismereteit nagyon jól tudja ötvözni tanulmányaival, és a gyerekek számára érdekes és hasznos órákat biztosít. A gyermekkönyvtárosok elmondták, hogy mindig szeretettel várják Mariat a Betűbölcsikbe, mivel pezsgést és kreativitást visz a foglalkozások menetébe. Ilyenkor zeneszó, vidámság és gyerekkacaj tölti be a gyermekbirodalmat.

Maria szerint a mondókák és a dalocskák által jobban elsajátítható egy idegen nyelv, éppen ezért a gyerekekkel való foglalkozásaiba lassan-lassan bevitte a hangszereket, és azt tapasztalta, hogy ezáltal hamarabb tanulnak meg egy-egy zenés mondókát, dalocskát.

Maria szavai beigazolódtak, hiszen a foglalkozás végére többen is mondogattak egy-két angol szót, amit a foglalkozáson énekeltek.

V. K.



 

Kövessen minket a Facebookon is!