Helyi hírek 2015. december 15. 15:30

Ünnepek a mentőknél

Képgaléria
Ünnepek a mentőknél
A mentőszolgálatnál karácsonykor is teljes értékűen jelen kell lenni. A félegyházi állomáson dolgozók és családtagjaik ezt megértik, elfogadják. A közel 30 fős közösség igyekszik az ünnepi ügyeleteket úgy beosztani, hogy figyelembe veszik egymás kérését, igényét.

- Akik nálunk dolgoznak, azok hamar megtanulják azt, hogy bizony az ünnepek alatt is feszes szolgálatot kell teljesíteni - mondja Papp György mentőállomás-vezető, mikor a mentők karácsonyáról beszélgetünk.

- Kicsi, de egymásra figyelő, jó a csapatunk. Havonta készítjük el a beosztást, az ünnepnapokét pedig különös gonddal. Van egy kívánságfüzetünk, amelybe mindenki beírja, hogy mely napokon szeretne szabad lenni. A kéréseket igyekszünk igazságosan teljesíteni. Az idősebbek általában a karácsonyt, a fiatalabbak inkább a szilvesztert kérik szabadnak. Én például az év utolsó napján dolgozom. Természetesen azért ünnepelünk is egy kicsit. Állítunk fenyőfát, támogatóinktól is kapunk egy kis szaloncukrot, édességet, illetve mi is hozunk magunkkal a karácsonyi bejgliből.

- Az év végi ünnepek a hétköznapoktól eltérő kihívások elé állítják a mentőket?

- Igen. Karácsonykor, a szeretet ünnepén sokkal többször kell érzelmi, pszichiátriai és egészségügyi problémák miatt segítséget nyújtani, mint más napokon. Az ünnepek idején sajnos az is gyakrabban előfordul, hogy a túlzott alkoholfogyasztás okoz gondot. Bizony emiatt többször kell súlyos balesetekhez is vonulnunk. De akik itt dolgoznak, azok ezt már megtanulták.

s. r.  





 

Kövessen minket a Facebookon is!