Helyi hírek 2015. december 15. 18:20

Körkérdés: Tesz-e fogadalmat az új évre?

Képgaléria
Körkérdés: Tesz-e fogadalmat az új évre?
Változtassak az életemen, esetleg hagyjam el rossz szokásaimat? Sokaknak dilemma: tegyenek-e efféle újévi fogadalmat. A közvélemény-kutatások szerint az év utolsó napjához, az új év ünnepléséhez kötődik a legtöbb fogadalom. Betartani nehéz, emiatt a fogadalmak nagy része csak ideig-óráig működik.

Tóth Imréné (84)

Szívesen megválnék néhány kilótól és többet mozognék a következő esztendőben. Ezt fogadnám meg, bár úgy gondolom, hogy nem tudnám sokáig betartani. A fiatalok általában a sportolásra szánnának több időt, de a munka, a háztartás és a gyereknevelés miatt az ilyen típusú fogadalmakból nem lesz később semmi.

 

Mezősi Mihályné (61)

Nem szoktam fogadalmat tenni. Fiatalabb éveimben tettem, de nem tartottam be. A fogyás minden évben a legfőbb fogadalmak közé tartozik, én is megfogadtam már. A legfontosabb azonban az egészség megőrzése, amely mindennek az alapja.

 

Mezősi Mihály (67)

Nem teszek újévi fogadalmat, nem látom értelmét, úgyse tartanám be. Nincs mit megfogadnom, mert nem dohányzok, nem iszok. Káros szokásaim nincsenek, nincs miről leszoknom.

 

Fazekas Julianna (20), Csányi Bence (21)

Még nem gondolkoztunk újévi fogadalmon, nem szokásunk. Amin változtatni akarnak az emberek, azt fogadják meg. A rossz szokások elhagyása mindig fontos a fogadalmak rangsorában. 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!