Helyi hírek 2014. április 11. 17:51

Kányádi versek szóltak a könyvtárban

Képgaléria
Kányádi versek szóltak a könyvtárban
Kányádi Sándor költőről, küzdelmeiről és emberi helytállással megélt sorsáról szólt az irodalmi est április 10-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A költészet napja előestéjén megtartott rendezvényen Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője mondott köszöntőt. Lőwey Lilla a székelyföldi származású alkotóval kapcsolatos élményeit osztotta meg a hallgatósággal. A költő verseiből Soós Andrea előadóművész idézett.

 

Az ember teljes életet csak akkor tud élni, ha megadja magának azt a lehetőséget rendszeresen arra, hogy a hogy a hétköznapi hajszából kiszálljon, kicsit megemelje a lelkét és maga fölé tud tekinteni. Mert, ha nem engedjük néha szárnyalni a lelkünket, akkor magunkat tesszük tönkre. A versek olvasása, írása segít ennek elkerülésében – fogalmazta meg Gajdics Ottó az előadóesten.

Lőwey Lilla Kányádi Sándorral megélt közös élményeiről mesélt a hallgatóságnak. Beszámolt a székelyföldi látogatásokról, felidézte a történeteket, amikor végig járták a városokat és falvakat. Örömmel mesélte, hogy minden alkalommal szeretettel fogadták a költőt, zsúfolásig teltek a termek és templomok, ahol megjelent.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!