Sport 2015. december 17. 09:00

A Batthyány iskola diákjai nyerték a Móra Kupát

Képgaléria
A Batthyány iskola diákjai nyerték a Móra Kupát
A mindig izgalmas és sok esetben kiszámíthatatlan Móra Kupa kiskapus teremlabdarúgó tornát rendezték meg december 16-án a Móra Ferenc Gimnázium tornatermében. Az egyedi, speciális szabályok keretében négyfős csapatok játszottak kiskapukra. A terem adottságait kihasználva a labda folyamatosan játékban volt, bárhonnét visszapattanhatott. Emellett ügyelni kellett arra is, hogy csak akkor számított érvényesnek a találat, ha a támadó csapat minden játékosa az ellenfél térfelén tartózkodott. A szabályokhoz legjobban a Batthyány iskola diákjai alkalmazkodtak, akik végig kiválóan futballozva, kapott gól nélkül nyerték meg a kupát.

A sporteseményt az intézmény igazgatója, Rosta Ferenc alpolgármester nyitotta meg. A torna megvalósítója, Nagy Ferenc gimnáziumi testnevelő tanár ezt követően idézte fel a kupához kapcsolódó élményeit, tapasztalatait.

- 1996-ban rendeztük meg az első Móra Kupát, amit a Platán iskola diákjai nyertek meg. Azóta nagyon sok diák harcolt a tornagyőzelemért. A tapasztalat azt mutatja, hogy szeretik a gyerekek. A nagypályás labdarúgó időszak végzetével szívesen jönnek el és általában parázs, izgalmas mérkőzéseket játszanak. A kétszer hét perces találkozók nagyon intenzívek, egy pillanatra sem áll meg a labda, így pihenő sincs. Folyamatos koncentrációt és odafigyelést igényel. A speciális szabályokat annak idején én találtam ki. Kis teremről lévén szó mindenkinek futnia kell. Döntetlen esetén három perc hosszabbítás következik, de négy helyett három-három játékossal a pályán. Az arany gólig játszanak, ha nincs gól, akkor újabb hosszabbítás jön de már csak két-két játékossal. Ez a torna történetében még csak egyszer fordult elő. Az esélyeket illetően a tavalyi győztes gimis csapat tagjai kiöregedtek, jelen állás szerint a Batthyány a legjobb. Czinege Eszter személyében tehetséges női focistájuk van, csakúgy mint a giminek, ahol Novák Gabriella játszik. Bízom benne, hogy a félegyházi  női futball újra megerősödik, lesznek helyi tehetségek a továbbiakban is.

 

Döntő:

Batthyány- Constantinum 4-0

 

Harmadik helyért:

Platán- Dózsa 3-2

 

 

Végeredmény:

1. Batthyány

2. Constantinum

3. Platán

4. Dózsa

5. Móra

 

Különdíj:

Czinege Eszter (Batthyány)

Nóvák Gabriella (Móra)

 

Az érmeket Balla László alpolgármester adta át. 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!