Sport 2015. december 18. 09:00

Megköszönték a sportszervezetek éves munkáját

Képgaléria
Megköszönték a sportszervezetek éves munkáját
Emléklapot vehettek át és pezsgős koccintásra gyűltek össze a félegyházi sportegyesületek, sportszervezetek vezetői december 17-én a városháza dísztermében. A vendégeket Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte. A sportágak képviselői külön-külön számoltak be a 2015-ös eredményeikről. A tervek szerint 2016-ban tovább bővülhet a TAO-t felajánló cégek száma, az ebből származó sporttámogatás a következő évben elérheti akár a 100 millió forintot.

Balla László alpolgármester egyebek mellett kiemelte a közelmúltban végrehajtott létesítményfejlesztéseket, megemlítve a Honvéd Sporttelep új műfüves pályáját, öltöző -és mellékhelyiségek rekonstrukcióját. A 2016-os fejlesztési tervek érinthetik az uszoda külső medencéjének és öltözőinek felújítását, bővítését.

A városvezetők kihangsúlyozták, a következő esztendőben is támogatják a félegyházi rendezésű helyi versenyeket, ehhez kapcsolódva a sportegyesületek írásban jelezhetik igényüket. Csányi József polgármester hozzátette, januárban minden egyesület elképzelését, igényét és terveit meghallgatják ezzel kapcsolatban.

A sportszervezetek beszámolói mellett több fontos dolog is elhangzott az évértékelőn. A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület 2016-ban -több éves engedélyeztetési huzavona után -elkészítheti a motocross pályát a parkerdőben. A munkálatok a tervek szerint tavasszal kezdődnek el.

A kosársport szerelmesei is örülhetnek a következő esztendőben. A Honvéd Sporttelepen megépülhet a régóta várt streetball pálya és a Móra Gimnázium tornatermének felújítása is megvalósulhat, feltehetőleg TAO-s pénzforrás segítségével.

A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola edzőtermének is otthont adó egykori huszárlaktanyát pedig pályázat segítségével modernizálhatják, a beruházás elsősorban energetikai korszerűsítésre vonatkozik.

Az évértékelőn minden érintett egyesületnél nagy hangsúlyt kapott az utánpótlás nevelés bemutatása, korosztályos eredmények felsorolása.

Az idei évre vonatkozó még hátralévő helyi sporteseményeket is beharangozták. Többek között Pofon Partira, jubileumi 24 órás Kosárlabda Gálára és szilveszteri futásra várják a sportbarátokat.

 

 

G. Z.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!