Helyi hírek 2015. december 18. 15:30

Karácsonyi hangverseny a Százszorszép Óvodában

Képgaléria
Karácsonyi hangverseny a Százszorszép Óvodában
Ha gyermekhang csendül, dallam zendül, csilingelnek a harangok, akkor Karácsonyra készülnek a gyerekek. A Százszorszép óvodában sem volt ez másként, a kicsik ünnepi koncerttel, dalokkal, zenével és mulatsággal várták a Szeretet Ünnepét.

A hagyományos Karácsonyi Hangversenyen részt vettek a szülők, óvónők és a meghívott művészek. Az ünnepi műsor keretében, a gyerekek megismerkedhettek a klarinéttal, gitárral és szintetizátorral is. Mindegyik hangszeren karácsonyi dallamokat szólaltak meg. Az ismertebb dalokat pedig még a gyerekek is együtt dúdolták az énekesekkel.

Kapus Diána, az ELTE ének-zene alapozó tagozatának diákja két megzenésített verssel ajándékozta meg a közönséget, a többiek pedig ismert karácsonyi dalokat énekeltek hangszerkísérettel. Doroghy Zsuzsanna és Vízhányó Anna a Móra Ferenc Gimnázium tanulói igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak énekeikkel a Százszorszép óvodába. Jankovszki Sára az ELTE orosz-német tanár szakán tanul, emellett gyönyörűen játszik hangszerén, a klarinétján. Mindenki szívesen és örömmel dúdolgatta az ismert karácsonyi dalokat, amiket az ünnepségen játszott. Az óvoda vendége volt Varga Katica is, a Credo együttes tagja, aki gitáros-énekes előadásával színesítette az alkalmat.

Az est egyik várva-várt pillanatai közé tartozott az óvónők kórusa és a gyerekek által előadott közös produkció, melyben a kórus énekére táncoltak a kis rénszarvasoknak öltözött gyerekek. A vidám hangulatú est a négy adventi gyertya meggyújtásával ért véget.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!