Helyi hírek 2015. december 19. 15:30

Közösségi házat kaptak karácsonyi ajándékként a kossuthvárosiak

Képgaléria
Közösségi házat kaptak karácsonyi ajándékként a kossuthvárosiak
Első alkalommal fogadta december 19-én a kossuthvárosiakat a városrész új közösségi háza a Szendrey Júlia utcában. Az intézményt dr. Kiss Ákos Csaba adta át. A térség önkormányzati képviselője elmondta: szeretné, ha ebben a házban örömüket lelnék a környékbeliek, a gyerekek játéktérhez, a felnőttek találkozóhelyhez jutnak általa. Emellett megteremtik a feltételeket ahhoz is, hogy helyi fórummá, információs központtá válhasson a közösségi ház.

A gyerekek már az első napon birtokba vették az új létesítményt. Önfeledten játszottak, rajzoltak, kortyolták a teát, és Kisgyőri Krisztián vezényletével énekeltek, ismerkedtek a hangszerekkel.

Mindeközben dr. Kiss Ákos Csaba választókörzete lakóival a jövő évi terveket egyeztette. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy 2015-ben ismét megszervezik a Kossuthvárosi Napokat. Az előkészítése már megkezdődött, de szívesen fogadnak minden ötletet, javaslatot és segítséget a programok kialakításához. Szólt arról is, hogy a közösségi házban rendszeresen tart fogadóórát, ahol megbeszélhetik az aktuális kérdéseket. Emellett lehetőséget teremtenek arra is, hogy az önkormányzati ügyintézés megkönnyítése érdekében itt mindenki felvilágosítást, útmutatást kapjon. Egy információs táblát is készítenek, ahol tájékozódhatnak a városrész lakói az aktuális önkormányzati hírekről, a városrészt érintő fontos kérdésekről.

A közösségi ház udvarát parkosítják, tervezik egy fedett tér kialakítását is, amely szabadtéri rendezvényeknek lehet kulturált helyszíne – tette hozzá a képviselő.

H. S.




 

Kövessen minket a Facebookon is!