Gazdaság 2015. december 21. 11:40 Forrás: Petőfi Népe

Bővült a szabad vállalkozási zónák listája

Bővült a szabad vállalkozási zónák listája
További 122 települést vont be a kormány a szabad vállalkozási zónákba. Bács-Kiskun megyéből tizenöt település került fel az összesen 1015 települést tartalmazó új listára.

A decemberi kormánydöntéssel a kunszentmiklósi és a kiskunmajsai járás településein tevékenykedők számára is megnyílnak a kedvezőbb pályázati lehetőségek. A leghátrányosabb térségekre ugyanis azzal, hogy a szabad vállalkozási zónába kerültek, olyan speciális gazdaságpolitikai szabályozók vonatkoznak, amik segítik az ipart, a vállalkozások letelepedését, a vállalkozások működését.

Ha az érintett térségek vállalkozói élnek a felkínált lehetőséggel, akkor a kedvező adózás mellett, egyes vissza nem térítendő támogatások igénybevételére is jogosultak. Olyan kisösszegű eszközbeszerzési pályázatokon indulhatnak mostantól, amik a mikro­- kis­ és középvállalkozások kapacitásbővítését támogatják, melyekre jelenleg már csak a szabad vállalkozási zónák vállalkozásai pályázhatnak. A szabad vállalkozási zónába került a mostani döntéssel megyénkből: Apostag, Csólyospálos, Dunaegyháza, Dunavecse, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Kunadacs, Kunpeszér, Kunszentmiklós, Móricgát, Szabadszállás, Szalkszentmárton, Szank, Tass.




 

Kövessen minket a Facebookon is!