Kultúra 2015. december 24. 09:30

Fúvósaink népszerűsége töretlen

Képgaléria
Fúvósaink népszerűsége töretlen
A félegyháziak töretlen rajongással övezik fúvósainkat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy december 19-én és 20-án is megtelt a Kossuth Szakiskola sportcsarnoka karácsonyi koncertjükön. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági és Koncert Fúvószenekar igyekezett is meghálálni a szeretetet azzal is, hogy repertoárjában népszerű dallamokat szólaltatott meg. Sőt egy félegyházi ősbemutatóval is meglepték közönségüket.

Az elmúlt évtizedekben megszokhattuk, hogy Félegyháza nemcsak a hagyományok megőrzésében, de megteremtésében is élenjár. Közel 30 évvel ezelőtt egy tehetséges zenész, Jankovszki Ferenc megalakította a félegyházi fúvósok zenekarát. Olyan alapokat tett le, amelyre építkezni lehetett. A közösség produkcióira ma is büszkék lehetünk. Az évek során új vezető egyéniségek is felnevelődtek, mint például Kis-Fekete Vilmos és Tóth László, akik büszkén képviselik azokat a hagyományokat, amelyeket az alapító megteremtett.

Karácsonyhoz közeledve minden évben kapunk egy kis ajándékot fúvósainktól. Köszönjük nekik. Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a fúvószenekar karácsonyi hangversenyének zenészeit és közönségét Csányi József polgármester.

A biztató szavak után mindkét napon egy jó hangulatú koncert kerekedett a szakiskola sportcsarnokában. A műsor sokszínűsége okán mindenkinek volt arra is lehetősége, hogy dúdolja a felcsendülő dallamokat, hiszen többek között népszerű filmslágerek is elhangoztak. És, hogy különleges élményük is legyen a hangverseny látogatóinak, a zenekar Kiskunfélegyházán először, előadta Csajkovszkij Diótörő szvitjének fúvószenekari változatát.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!