Helyi hírek 2015. december 23. 20:15

Az ifjú fúvósok koncertje zárta az adventi forgatagot

Képgaléria
Az ifjú fúvósok koncertje zárta az adventi forgatagot
December 23-án délután nem volt kiskunfélegyházi, aki a Petőfi térre tévedve, ne tekintett volna érdeklődően az adventi sátorra. Nem kellett nagy bátorság, csak vájt fül, hogy közelebb is merészkedjenek az érdeklődők a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Koncertfúvós Zenekar fiataljaihoz, akik cserébe egy remekül sikerült koncerttel örvendeztették meg közönségüket.

Nem kis feladat ez a fiataloknak, hiszen ritka alkalmak egyike, hogy a Petőfi- szobornál karácsonyi dalokat adjanak elő, hiszen erre nehezebb is felkészülni, a darabok szezonális jellege miatt. Nagy öröm volt látni a fiatalokat, ahogy a koncert végén ők is érezték, ez most sikerült. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Koncertfúvós Zenekar  összetartó közösség, akik első szóra minden ötletet szívesen megvalósítottak már év közben is. Ez a fellépés azonban igazi elismerés volt számukra – mondta el a helyszínen Kis-Fekete Vilmos, a zenekar vezetője, aki nem is próbálta meg leplezni örömét.

Egész évben jobbnál jobb feladatokat hajtottak végre a közösség tagjai, akik bátran mertek szerepelni, akár még a Városi Uszoda és Strand közönsége előtt is. A Karácsonyi koncerten a rutinosabb zenekari tagok mellett az új tagok is szerepet kaptak. A döntés helyességét a közönség tapsa igazolta. Ami pedig biztos, hogy van ügyes utánpótlása a kiskunfélegyházi koncertfúvósoknak. Kell ennél nagyobb ajándék?

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!