Gazdaság 2015. december 27. 10:30 Forrás: hvg.hu

Lada, 2 millióért

Lada, 2 millióért
Kilenc márkakereskedő kezdte meg az új típusú Lada autók értékesítését, miután az elmúlt öt évben szünetelt a márka forgalmazása - jelentette be Ormos István, az importőr Lada Hungary ügyvezetője sajtótájékoztatón Budapesten.

Európában Magyarországon indult újra a kereskedői hálózat, jövőre ezer autó eladásával kalkulálnak itt - mondta Fred van Putten, az Avtovaz export-igazgatója. Hozzátette, az elmúlt 10 évben csak szórványos volt a külföldi eladás, például a Niva terepjáróból egy német importőr adott el évi pár darabot. A Lada gyár azért döntött az európai piaci megjelenés mellett, mivel ez a leginkább szabályozott piac.

Valamennyi új modell már euró 6-os motorral szerelt és tartalmazza azokat a felszereléseket - például a keréknyomás mérőt - amelyek itt kötelezőek - tette hozzá az igazgató. Az új modelleket Pataki András, a Lada Hungary vevőszolgálati igazgatója mutatta be, és kiemelte, hogy minden modellre - így a korábbi Nivára is, amelyet mostantól 4x4 Classic néven forgalmaznak - 5 év a gyári garancia, 100 ezer kilométeres felső limittel. Az átrozsdásodás ellen pedig 6 év garanciát vállal a gyár.

Legolcsóbb a Lada Granta Sedan standard kivitele, 1,99 millió forinttal indult, a motorterében 1.6-os, 86 lóerős euró 6-os egységgel. Az unióban kötelező asszisztens rendszerek mellett, alapból elektromos első ablakemelővel, és legolcsóbb kiviteltől eltekintve klímával kínálják. Ennek a full-extrás változata, automataváltóval 2,99 millió forintba kerül. Az ötajtós Kalina Hatchback 2,19 millió forinttól indul és 3,1 milliónál áll meg. A 4x4-es Lada Niva Classic 1.7-es motorral 2,8 millió forintba kerül.

A márkakereskedések Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Dél-Pesten, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason, Óbudán és Pécsen árulják a Ladákat. A Lada 1971-ben jelent meg a magyar utakon. Pontos adat nincs, de több mint egymillió került a korábbi típusokból Magyarországra.

Kövessen minket a Facebookon is!