Helyi hírek 2016. január 1. 14:40 Forrás: Petőfi Népe

Ketten sérültek meg pirotechnikai eszköztől a megyében

Ketten sérültek meg pirotechnikai eszköztől a megyében
A rendőröknek és a tűzoltóknak nem volt túl mozgalmas éjszakájuk szilveszter éjjelén, a mentőket viszont két tipikus szilveszteri esethez is riasztani kellett Bács-Kiskun megyében.

Az országos összesítésekből kiderült, hogy a rendőrök csütörtök reggeltől péntek reggelig 33 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Szilveszter éjjelén az országban három halálos baleset történt, ezen felül tíz esetnél súlyosan, húsz balesetben könnyebben sérültek meg. A szolgálatot ellátó állomány 145 embert állított elő, köztük 58 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 14 embert ittas vezetés gyanúja miatt. Utóbbiból egy jutott Bács-Kiskun megyébe, ahol egy baleset könnyebb személyi sérüléssel, hat pedig anyagi kárral járt. Információink szerint Mélykúton verekedésbe torkollott a bulizás, úgy tudjuk, egy férfi könnyebben megsérült, amikor több ember összeverekedett a városban. A rendőrség az esetről egyelőre nem adott bővebb tájékoztatást.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltókat szilveszter éjszaka országosan összesen 19 pirotechnikai termék miatti tűzesethez riasztották. Ezek közül 17 szabadtéri tűz volt, ezek során elsősorban tuják, illetve kukák gyulladtak meg a tűzijátékoktól. Bács-Kiskun megyében két, tűzoltói beavatkozást igénylő balesetről számolt be a katasztrófavédelem: Tompa határában, illetve Kalocsán, a Dózsa György utcában is árokba borult egy autó. Az első esetben egy ember könnyebben megsérült, a mentők kórházba vitték.

A mentők országosan 3402 esetben nyújtottak segítséget az év utolsó napján, ebből a fővárosban 1173 riasztást kaptak. Ezen a szilveszteren az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz számukra, amikor Budapesten közel 300 segélyhívás érkezett. A közlekedési balesetek, verekedések mellett sok részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló fiatalt kellett kórházba szállítaniuk, köztük 74 kiskorú (18 év alatti) gyermeket is. A mentőket országszerte 10 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották. Jellemzően könnyebb égési sérüléseket kellett ellátni, de Heves megyében egy férfi súlyos, roncsolt kézsérülést szenvedett egy petárdától.

Bács-Kiskun megyében egy tűzijáték egy férfi arcát sértette meg, egy fiatal férfinek pedig szemsérülést okozott egy pirotechnikai eszköz – tudtuk meg Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjétől, aki hozzátette: szilveszter éjjelén Lajosmizsére is riasztották őket, ahol két autó összeütközött. A helyszínről egy könnyű sérültet kellett kórházba vinniük.





 

Kövessen minket a Facebookon is!