Gazdaság 2016. január 2. 07:30 Forrás: MTI

Tőkeinjekció Bács-megyei vállalatoknak

Tőkeinjekció Bács-megyei vállalatoknak
A nemzetgazdasági miniszter döntése alapján közel hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 14 magyarországi vállalat, a beruházások nyomán közel 500 új munkahely jön létre - közölte a tárca az MTI-vel. A támogatottak között van két Bács-Kiskun megyei cég is: a KISKUNFÉLEGYHÁZI MALOM Malomipari és Kereskedelmi Kft és a francia tulajdonú kecskeméti Axon Kábelgyártó Kft.

A támogatásban részesülő cégek a következők: KISKUNFÉLEGYHÁZI MALOM Malomipari és Kereskedelmi Kft., Pikopack Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., Alföldi Tej Kft., VT Metal Kft., AE-plasztik Kft., Ajkai Elektronika Kft., Szamos Kft., AXON Kábelgyártó Kft., Videoton Elektro-Plast, Master Good Kft., PEMÜ Műanyagipari Zrt., HAJDU Autotechnika Ipari Zrt., HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt., valamint a Tatabányai Sütőipari Kft.

A közlemény szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a támogatáshoz szükséges forrást - a 2015. évi központi költségvetésről szóló törvény alapján - a szaktárca által létrehozott nemzetgazdasági támogatások (NGT) előirányzat keretéből biztosítja.

Az előirányzat célja, hogy az európai uniós forrásokból támogatásban nem részesülő, tőkehiányos, a feldolgozóipar területén működő magyarországi nagyvállalatok fejlesztéseit segítse. A kérelmek többfordulós elbírálásánál több fontos szempontot is mérlegelt az NGM munkacsoportja. Alapelvárás volt, hogy a támogatást kérő gazdasági társaságok foglalkoztatásbővítő beruházást hajtsanak végre.

Hangsúlyos volt az is, hogy a támogatási program keretében az adott beruházáshoz nyújtott költségvetési támogatás többletadó- és többletjárulék-bevétel formájában térüljön meg az államháztartásnak.




 

Kövessen minket a Facebookon is!