Sport 2016. január 4. 17:00 Forrás: futsalhungary.hu

Ismét Szabó Boglárka az év női futsalosa

Ismét Szabó Boglárka az év női futsalosa
Az MLSZ döntése alapján az Astra Bulls 14 szeres­ válogatott játékosa bizonyult 2015 legjobb női futsal játékosának. A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, hogy kik sportágukban az év legjobbjai. Idén a női futsalosok között Szabó Boglárka lett a legjobb., immár harmadik alkalommal.

A futsalhungary.hu kérdezte Boglárkát, akinek nyilatkozatából sok mindent megérthetünk abból, hogy miért szeretik annyira a lányok a futsalt. 

- Megtisztelő számomra, hogy idén is megválasztottak az év legjobb női futsalosának. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki ebben az évben is mellettem állt, segített és biztatott, vagy éppen a földön tartott. Viccet félre téve ez az év is sikeres volt és ez minden esetben csapatmunka most már a magánéletemben is.

Az év második felében nem fektettem nagy hangsúlyt a sportra, úgyhogy most finoman szólva van honnan építkezni. Remélem, hogy össze tudom szedni magam, és folytatni a munkát, merthogy egy klasszikus idézetet mondjak, „nem a cél a lényeg, hanem az oda vezető út.” Ez a sportra is igaz, bár az eredmények minősítik a munkát, a munka, a belefektetett energia és idő az, ami maradandó értékekre tanítja meg az embert.

A sport az emberek miatt lesz értékes, azok miatt, akik tesznek érte, akik részt vesznek benne, akik szeretnek, tisztelnek, küzdenek és dolgoznak. Néha hiába, néha eredményesen. Vannak, akik feladják, és vannak, akik hitet adnak azoknak, akik feladnák. Ettől szép a sport, ezért értékes a futsal és mindenki aki futsal világába mozog. Szerintem sokat erősödött a bajnokság, és sokkal izgalmasabb lett, szóval a jövő évben is arra számítok, hogy kiélezett meccsek, fantasztikus teljesítmények lesznek, és kíváncsian várom a folytatást - mondta az év női futsalosa.








 

Kövessen minket a Facebookon is!