Sport 2016. január 5. 10:00

Baráti torna Csincsák Zoltán emlékére

Baráti torna Csincsák Zoltán emlékére
Barátok, korábbi sporttársak, volt labdarúgók emlékeznek közösen Csincsák Zoltánra, "Csicsára" a róla elnevezett öregfiú teremlabdarúgó tornán január 9-én a kiskunfélegyházi Kész Arénában. A főszervező Fütyü Illés elsősorban azokat az egyesületeket hívta meg, amelyekben Csincsák Zoltán megfordult. A hat csapatos torna lehetne jóval nagyobb is, hiszen "Csicsát", a mindig csupa szív játékost a régió összes gárdája ismerte, elismerte. A barátok, meghívott csapatok a tornát követően közös vacsorával idézik fel Csincsák Zoltánhoz fűződő emlékeiket. A versenyen - ahogyan Fütyü Illés is fogalmaz - az eredmény másodlagos.

Csincsák Zoltán (1963-2015) korábbi barátai "Csicsa" váratlan márciusi halálát követően döntötték el, hogy méltóképp emlékeznek meg társukról, így január elejére emléktornát szerveztek - idézte fel a torna megvalósításnak ötletét Fütyü Illés.

- "Csicsa" egy olyan ember volt, aki ezt mindenképpen megérdemli. Próbáltunk olyan csapatokat invitálni, amelyekben korábban focizott. Szóba jött Baja és Szeged is, végül hat egyesület gyűlt össze. Csincsák Zoli nagyon sok helyen játszott, egész Dél-Magyarország ismerte. Olyan mentalitású volt, aki a szívét is kitette a pályára. Mi anno játékostársai úgy gondoltuk, hogy egyszer "a pályán fog meghalni", mivel veterán korában is rengeteget futott. Sajnos nem így történt.

- Nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. Kezdetben 40 év felettiek tornájában gondolkodtunk, ami kibővült. Az összejövetel, a hangulat számít, hiszen vannak olyan emberek, akik már 20-30 éve nem találkoztak egymással, így jó alkalom lesz a közös emlékek felelevenítésére. A tornával mindenképpen hagyományt teremtenénk, minden év első, vagy második hetében adóznánk Csincsák Zoltán emléke előtt.

 

 

Meghívott csapatok:

Honvéd Kun Béla SE Katonatárs

Félegyházi Öregfiúk

Budaörs Öregfiúk

Kiskunhalas Öregfiúk

Kecskemét Öregfiúk

Maxx Autó Öregfiúk

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!