Helyi hírek 2016. január 5. 16:15 Forrás: Petőfi Népe

Vasárnapig lehet jelentkezni az ingyenes próbaérettségire

Vasárnapig lehet jelentkezni az ingyenes próbaérettségire
Nyilvános, ingyenes próbaérettségi napot tart a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője, a Studium Generale január 16-án, szombaton.

Az érettségire készülő diákok matematikából, történelemből, valamint elméleti és üzleti közgazdaságtanból tesztelhetik tudásukat, közép- és emelt szinten. Idén több vidéki helyszínen is lehet próbaérettségit írni, köztük Kecskeméten. A Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola lesz a helyszín, és amennyiben lesz elég jelentkező, délelőtt, délután is megszervezik az írásbeli tudáspróbát – mondta a diákszervezet illetékese. Budapesten mellett Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Székesfehérváron és Dombóváron is lehet próbaérettségit tenni.

A szervezők körülbelül 2700, elsősorban idén vagy jövőre érettségiző tanulót várnak a rendezvényre (a részvétel előzetes regisztrációhoz van kötve). Jelentkezni január 11-ig lehet a studiumgenerale.hu honlapon. A szervezők által összeállított próbaérettségi feladatsorok követelményeikben teljes mértékben megfelelnek az Oktatási Hivatal által meghatározott elvárásoknak. A feladatsorokat a valós érettségivel megegyező időkorláttal, folyamatos tanári felügyelet mellett írhatják meg a jelentkezők. A tét nélküli próbaérettségi megírása szimulálja a vizsgakörülményeket, az ott elért eredmény pedig segít pontos képet kapni a vizsgázó jelenlegi tudásszintjéről. A megírt teszteket a diákszervezet tagjai kijavítják, véleményezik, illetve igény szerint személyes konzultációra is lesz.

A Studium Generale diákszervezet 1970 óta tart ingyenes érettségi előkészítő tanfolyamokat. Évente 2500 diákot készítenek fel matematika, történelem és közgazdaságtan tantárgyakból az érettségire. Az általunk tartott összes előkészítő tanfolyam, tábor és hétközi óra, valamint a próbaérettségi is teljesen ingyenes.



 

Kövessen minket a Facebookon is!