Helyi hírek 2016. január 17. 16:15

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Családi legendárium – Pályázat fiataloknak

Megyei szintű történetíró pályázatot hirdetnek a szeretet ünnepéhez, a karácsonyhoz kapcsolódva a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai általános és középiskolás diákok körében Családi legendárium címmel.

A pályázatra olyan írásokat várnak, amelyekben a diákok leírják valós élményeiket, tapasztalataikat, amit szerető családjuk körében megéltek, átéltek. Vessék papírra életük egy-egy fontos mozzanatát, aminek az egész családjuk részese volt.

A pályázat célja: ráirányítani a figyelmet a családra, mint értékre.

A pályázat terjedelme: maximum öt gépelt oldal (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz).

Az alkotásokat két kategóriában várják: általános iskolás gyermekek, középiskolás fiatalok.

A felolvasással egybekötött eredményhirdetés 2016 februárjában lesz. A pályázat keretében minden résztvevőt megajándékoznak, és korosztályonként a zsűri döntése alapján a témában három-három legjobbnak vélt alkotást külön is díjazzák.

A pályamű mellé kérik feltüntetni: az írója nevét, életkorát, osztályát, az oktatási intézmény nevét, tanárának nevét, elérhetőségét.

Beküldési határidő: 2016. január 29.

A programot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház valósítja meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 6000 Kecskemét, Reile Géza u. 22.

E-mail: [email protected].
Telefon: +36 20 332 38 50



*  *  *

 

Te is esélyes vagy! – Rajzpályázat diákoknak Bács-Kiskun megyében

A karácsony, a szeretet ünnepének alkalmával az esélyegyenlőség témakörében megyei szintű rajzpályázatot hirdetnek a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai általános és középiskolás diákok körében.

A pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek bemutatják, hogyan látják a gyerekek a fogyatékossággal élők (látás-, hallássérültek, mozgáskorlátozottak, mozgássérültek), idősek és romák mindennapjait. A felhívás célja az előítéletek csökkentése, a tolerancia növelése a gyerekek, a közösségek körében.

Az alkotásokat két kategóriában várják: általános iskolás gyermekek, középiskolás fiatalok.

A pályamű hátulján kérjük feltüntetni a készítője nevét, életkorát, osztályát, az oktatási intézmény nevét, felkészítő tanárának nevét, elérhetőségét! A műveket a pályázók A/4-es méretben készítsék el, tetszőleges rajz-, illetve festési technikával.

Beküldési határidő: 2016. január 29.

A kiállítással egybekötött eredményhirdetés 2016 februárjában lesz. A pályázat keretében minden résztvevőt megajándékoznak, és korosztályonként a zsűri döntése alapján a téma iránt három-három legérzékenyebbnek vélt alkotást külön is díjazzák.

A programot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház valósítja meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, 6000 Kecskemét, Reile Géza utca 22.

E-mail: [email protected] 6000
Telefon: +36 20 332 38 50
 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva

kedd, péntek: 8-18 óráig

szerda, csütörtök: 12-18 óráig

szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu





 

Kövessen minket a Facebookon is!