Helyi hírek 2016. január 7. 15:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Indul a „Nők 40+” központi munkaerőpiaci program

Indul a „Nők 40+” központi munkaerőpiaci program
Az álláskeresőként nyilvántartott és döntően koruk miatt elhelyezkedési esélyekkel nem rendelkező nők foglalkoztatásának elősegítése, ezzel együtt a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó jogosultsági idő megszerzése érdekében központi munkaerőpiaci program indul „Nők 40+” elnevezéssel.

A program keretében a munkaadók számára a célcsoporthoz tartozó nők – az 55. életévüket betöltöttek esetében a legalább 37 év jogosultsági idővel rendelkező, a 60. életévüket betöltöttek viszonylatában a jogosultsági időre való tekintet nélkül, legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresők – munkaviszony keretében történő foglalkoztatása esetén a munkabér és a ténylegesen megfizetésre kerülő szociális hozzájárulási adó együttes összegének 100 %-a kerül megtérítésre. A támogatás leghosszabb időtartama 8 hónap lehet, a támogatás megállapítása során havi munkabérként legfeljebb 146 400,- Ft vehető figyelembe.

A munkaerőpiaci program január 1-jétől április 30-ig tart. A programról az érdeklődők bővebb tájékoztatást kaphatnak a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál.


Fotó: illusztráció





 

Kövessen minket a Facebookon is!