Helyi hírek 2016. január 6. 14:00

Nyolc unoka és hét dédunoka melengeti szívét

Képgaléria
Nyolc unoka és hét dédunoka melengeti szívét
Meghatódottan, könnyes szemekkel fogadta a köszöntést Ilonka néni 90. születésnapján, a Csanyi úti Idősek Otthonában. Az ünnepségen családtagjai, lakótársai köszöntötték a szépkorút, a város nevében pedig Rosta Ferenc alpolgármester és dr. Réczi László önkormányzati képviselő fejezte ki jókívánságait.

Dinnyés Jánosné 1926. január 2-án, a Kecskemét melletti Matkópusztán született. Szülei tanyán éltek és gazdálkodásból tartották el a héttagú családot. Ilonka néni a tanyasi iskolában 6 osztályt végzett, majd ezt követően varrást tanult. Sokat segített szüleinek a mezőgazdasági és egyéb munkákban is. Szeretetben és egyetértésben élt a nagy család.

1946-ban ment férjhez, házasságukból hat gyermekük született. Az apósáéknál laktak, majd földet és egy tanyát kaptak, és odaköltöztek. A szülői hagyományok szerint gazdálkodásból élt a család. Ilonka néninek jelenleg három fia él.

Minden fia szakmát tanult, férje pedig időskorában portásként dolgozott. Onnan is ment nyugdíjba. 66 évi házasság után, melyet megértésben és szeretetben töltöttek, 2012-ben elveszítette férjét. Gyermekeivel Ilonka néni mindig szeretetteljes kapcsolatot ápolt, egészségi állapota azonban folyamatosan romlott. Először fiához költözött, majd 2013-ban döntöttek úgy, hogy beköltözik az otthonba.

Ilonka néni nagyon gyorsan beilleszkedett az otthon életébe, és a kétágyas szobában első szobatársával rögtön baráti kapcsolatot alakított ki. Szinte mindenhova együtt jártak. Épp ezért viselte meg, hogy szobatársa egy évvel ezelőtt elhunyt. Mégsem adta fejét a keserűségnek, inkább próbálja minden idejét lekötni a foglalkozásokon. Rendszeresen részt vesz az imaórákon, nóta délutánokon, rendezvényeken és ünnepségeken.

Sokat segít a lelki fájdalmak leküzdésében az is, hogy Kiskunfélegyházán élő Gyula fia szinte mindennap látogatja, de a kunszállási fiáék és a volt szomszédok, volt barátnők is rendszeres vendégei. Emellett nyolc unoka és hét dédunoka melengeti szívét nap mint nap.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!