Helyi hírek 2016. január 7. 07:30

Az angyalok mindig jókedvűek

Képgaléria
Az angyalok mindig jókedvűek
A Sarlós Boldogasszony templomban tartották meg idén a Vízkereszti Városi Kórusfesztivált. A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesületének rendezvényéhez ezúttal is csatlakoztak a város iskolai- és felnőtt énekkarai. A hangulatos hangverseny záró részében a kórusok közösen léptek a közönség elé.

- Bár a teológián nem tanították, de egészen biztos vagyok abban, hogy az angyalok mindig jókedvűek. Szükségszerűen így kell, hogy legyen, hiszen ott vannak az Isten közvetlen közelében. Minden okuk megvan arra, hogy boldogok legyenek, és azok is. Azt nem tudjuk, hogy hogyan énekelnek, de egy kis előízt ebből a jókedvűségből, ebből az énekből már most hallhatunk. Ez egészen biztos. Elég erre a gyerekcsapatra ránézni, máris jókedvünk támad. Mert az angyalok ilyenek. No, vannak közöttük huncut, és kevésbé huncut angyalok, de ahogy a szemük mosolyog, minden okunk megvan velük együtt a jókedvre – ezekkel a szavakkal üdvözölte a vízkereszti kórusfesztivál közönségét és szereplőit Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa.

Lukács Ferenc, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesületének elnöke arról szólt, hogy az „Éneklő Félegyháza” program keretében 10. alkalommal rendezték meg a városi kórusfesztivált. Ez a rendezvény hagyományt teremtett, szereplési és bemutatkozási lehetőséget kínál a városban működő kórusok számára, az együtt énekelés csodálatos örömében részesíti az énekeseket és a hallgatóságot.

A Vízkereszti Városi Kórusfesztiválon ünnepi kórusművekkel szerepelt: a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa, Nagyné Mészáros Erika vezényletével, a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nagykórusa, Molnár Elvira vezényletével, a Cantati Giovanni Kamarakórus, Kis-Fekete Vilmos vezényletével, az Ótemplom kamarakórusa, Gráf Zoltán vezényletével, a Szent István Kórus, Fazekas Tamás vezényletével, a Palestrina Kamarakórus és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, Szatmári Imre vezényletével.

s. r.

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!