Helyi hírek 2016. január 7. 15:20 Forrás: Petőfi Népe

Sok helyen nincsen áram Bács-Kiskun megyében

Sok helyen nincsen áram Bács-Kiskun megyében
Csütörtökre virradó éjjel több helyen fa dőlt a hálózatra, vezetékek szakadtak le, oszlopok dőltek ki. A szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak az üzemzavar elhárításán.

Folyamatosan dolgoznak az EDF DÉMÁSZ szerelői az éjszaka kezdődött havazás miatt kialakult üzemzavarok elhárításán. A hálózatra dőlt fák több helyen leszakították a vezetéket és oszlopokat döntöttek ki. Elsősorban Bács-Kiskun megyei településeken okozott áramkimaradást a rendkívüli időjárás. Jelenleg Jászszentlászlón, Orgoványon, Jakabszálláson, Bugacpusztaházán, Bugacon, Császártöltésen, Homokmégyen és Bócsán szünetel az áramszolgáltatás. A térség több településén is kisebb számban előfordul áramszünet.

Az üzemzavar elhárítását hajnal 3 óra óta az EDF DÉMÁSZ szakemberei megerősített létszámmal, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve kezdték meg. Jelenleg 120 szerelőcsapat 100 gépjárművel dolgoznak a hálózatokon, partner cégek szerelőit is bevonták a hibaelhárításba. Éjfél óta 1700-at meghaladó hívás érkezett a telefonos ügyfélszolgálatukra, ez közel 8-szor több mint az átlagos napi hívásszám.
 

Előzmény

A szolgáltató közleménye szerint az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén csütörtökre virradó éjszaka az erősödő havazás,jegesedés és hótapadás több helyen okozott zavart a villamosenergia-szolgáltatásban. Különösen Bács-Kiskun megyei településeket érintett a „rendkívüli időjárás”. Többek között Kiskunfélegyháza, Izsák, Hajós, Orgovány, Soltvadkert, Kunfehértó térségében több helyen fa dőlt a hálózatra. Emiatt vezetékszakadás, oszloptörés történt és üzemzavart okozott az érintett településeken.

A szolgáltató közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes! Amennyiben ilyet tapasztalnak, kérik, haladéktalanul jelentsék be az EDF DÉMÁSZ ügyfélszolgálatán (40-822282).


Fotó: illusztráció







 

Kövessen minket a Facebookon is!