Helyi hírek 2016. január 11. 17:55

A Smile Rádiónak van jövőképe

Képgaléria
A Smile Rádiónak van jövőképe
Új, digitális keverőpult vezérli a Rádió Smile adását. A félegyházi kisközösségi rádió a közel egymilliós berendezést az MTVA digitális átállást segítő pályázatán nyerte. A korszerű berendezés költségeinek 80 százalékát fedezte a pályázati pénz, az önerő előteremtésében az önkormányzat nyújtott segítséget.

Az új keverőpult bemutatásakor Csőszi Viktor az elmúlt nyolc év működését is összegezte. A rádió vezetője sok sikerélményről, de komoly hullámvölgyekről is beszámolt. Tájékoztatójából kiderült, hogy az üzemeltetőknek és a lelkes munkatársaknak sokszor komoly küzdelmeket kellett vívni azért, hogy az adás napról napra megszólalhasson, szórakoztathassa és informálja hallgatóságát. De megoldották, és remélhetően a Smile, kikerülve a hullámvölgyből, mostantól stabilan működik majd, minden energiájukat a hallgatók igényeinek színvonalas kiszolgálására tudják fordítani – tette hozzá.

A keverőpult bemutatásakor Csányi József polgármester elismerte a rádió eddigi munkáját. A Smile csapat legnagyobb erényének azt nevezte, hogy meg tudták (meg tudják) szólítani a fiatalokat, és van jövőképük.

Az új keverőpult ezentúl a kor követelményeinek megfelelő hangzást biztosít, és ami legalább ennyire fontos, a stábnak nem kell attól rettegnie, hogy időnként megszakad az adás, és tartalék pultot kell beszerelni. Ezt a készüléket ugyanis arra gyártották, hogy a nap 24 órájában működjön. Olyan alkatrészekből áll, amelyek bírják ezt az igénybevételt, és gondos kezelés mellett sok évig szolgálhatja a rádiót.

s. r. 





 

Kövessen minket a Facebookon is!