Gazdaság 2016. január 8. 16:15 Forrás: MTI - privatbankar.hu

Újabb uniós pályázatok - rengeteg pénz kerülhet a településekhez

Újabb uniós pályázatok - rengeteg pénz kerülhet a településekhez
A három új kiírt pályázattal összesen 234 milliárd forint értékben 14 pályázati felhívásra csaphatnak le a megyék és a megyei jogú városok.

Három új pályázattal bővült a program

A munkahelyteremtést és a helyi gazdaság élénkítését és erősítését támogatja valamennyi pályázat a megyék és megyei jogú városok számára. A három megjelent pályázati felhívás is az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat saját terveik megvalósításához a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

A helyi önkormányzatok számára jó hír, hogy a nem jövedelemtermelő fejlesztések esetében nem kell önrészt fizetni, 100 százalékos a támogatás, illetve a pályázatok elkészítéséhez segítséget kérhetnek a megyei önkormányzattól is - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Rákossy Balázs.
 

A gyerekeket segítő felhívás

A Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című felhívás fő célja a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése. A 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezését és a 3-6 éves gyerekek óvodai elhelyezését támogató felhívás keretösszege 15,5 milliárd forint. A támogatási kérelmek határideje: február 29-étől augusztus 30-áig.
 

A munkahelyekért és az életminőségért is lehet tenni

A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című felhívás az intézményes fejlesztéseken túlmenően (bölcsőde, mini bölcsőde, óvoda-bölcsőde mint többcélú intézmény) támogatja a rugalmasabb és egyszerűbb működési feltételekkel létrehozható bölcsődei ellátási formákat. A felhívás keretösszege 37,6 milliárd forint. Határidő a kérelmek benyújtására: március 21-étől szeptember 21-éig.
 

A társadalom segítésért pályázat

A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok eredményeként a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei javulnak, elérhetővé válnak a foglalkoztatást, társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, egyéni fejlesztést és szociális munkát biztosító programok. Kizárólag olyan konzorciumok nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek vezetője városi jogállású helyi önkormányzat vagy a megyei önkormányzat. A felhívás keretösszege 7,7 milliárd forint. A benyújtás határideje: február 12-étől 2016. március 31-éig.
 

Az eddigi pályázatokról

Még kedden adott hírt a privatbankar.hu a TOP másik négy új pályázatáról, amelyek 81 milliárd forinttal segítik a helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését. A TOP 1230 milliárd forintos keretösszegéből minden megye és megyei jogú város maga tervezi a gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtő programjait, és maga is valósítja meg.





 

Kövessen minket a Facebookon is!