Helyi hírek 2016. január 14. 09:30

Előzzük meg a balesetet!

Előzzük meg a balesetet!
A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya felhívja a lakosság figyelmét, hogy a helyi rendelet szerint, az ingatlan előtti járdaszakasz síkosság- és akadálymentesítése a telekhatárig terjedő járdaszakaszon az ingatlantulajdonosok feladata. Ugyanez vonatkozik az üzleteket üzemeltető tulajdonosokra, bérlőkre is. A társasházak előtti járdaszakasz síkosság-mentesítéséről a közös képviselőknek kell gondoskodni.


A rendelet betartását a Közterület-felügyelők folyamatos járőrözéssel ellenőrzik. Akik nem gondoskodnak a síkosság megszüntetéséről és a járdaszakasz tisztán tartásáról felszólítást kapnak! Ha az ingatlan, üzlet, társasház nem tesz eleget a felszólításnak a Közterület-felügyelők a rendeletnek megfelelően bírságot szabnak ki!

Fontos tudni, hogy az ingatlan előtti csúszós járdaszakaszon történt esetleges baleset kártérítési igényéért az ingatlantulajdonos felel! Kérik, hogy a biztonságos közlekedés érdekében segítsék egymás munkáját!

A társasházak és az üzletek síkosság-mentesítő anyagot vásárolhatnak alkalmanként 2 db 10 kg-os zsákkal a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény-től (volt VSZKSZ) 300 Ft+ÁFA/zsák áron.
Igénylés és információ: Deák F. u.2.
Telefon: 06-76-462-822.

Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály




 

Kövessen minket a Facebookon is!