Kultúra 2016. január 13. 07:30

Betűbölcsi 2016-ban is

Képgaléria
Betűbölcsi 2016-ban is
Új év – új megbeszélni való témák a Betűbölcsiben. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ebben az esztendőben is várja az anyukákat, babákat, szülőket baba-mama klubjába, ahol sok fontos információval gazdagodhatnak az édesanyák. A Betűbölcsi alkalmait kéthetente tartják, keddenként.

Az év első betűbölcsijét január 12-én tartották. Szép számban vettek részt babák és mamák Tóth Ibolya mentáltréner előadásán. Sok kérdés merült fel az anyukákban, amelyekre a mindennapokban nem fektetnek sokan kellő hangsúlyt. Például szó esett a tiltásról és arról, hogy hogyan válasszanak a szülők a munka, házimunka és a gyerekekkel való szórakozás között.

A mentáltréner elmondta, hogy saját tapasztalata alapján azt látja, hogy a gyermekekre szánt idő sokszorosan visszatérül. Például a közös focizással eltöltött idő után ő feltöltődve tudott hozzáfogni a házimunkához, és a gyermeke ráadásul felajánlotta a segítségét is. Tehát fontos időt szánni a gyermekekre, már pici korban is. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ az anyukák. 

A következő alkalomra előreláthatólag január 26-án kerül sor. A barkácsolós Betűbölcsi vendége Antalné Juhász Anna lesz.

V. K.






 

Kövessen minket a Facebookon is!