Program 2016. január 13. 15:30

Mathias Corvinus Collegium – Középiskolás Program

Mathias Corvinus Collegium – Középiskolás Program
Január 14-én, csütörtökön Kiskunfélegyházára érkeznek a Középiskolás Program képviselői a Közgazdasági Szakközépiskolába, ahol diákoknak mutatják be a tervezetet. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon iskola mellett végezhető, ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.

A képzésben résztvevő középiskolások tudományos igényű tanulmányok és videó előadások segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló, intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágulására.

A képzésre felvételt nyert diákok a sikeres érettségi vizsgáik időpontjáig tagjai a Programnak. Nyolc hetes e-learning kurzusok, szombati rendezvények és táborok közül szabadon dönthetik el, hogy melyeken kívánnak részt venni.
 

Elméleti kurzusok:

1. Modern kori történelem

2. Társadalmi tanulmányok

3. Közgazdaságtan

4. Nemzetközi kapcsolatok
 

Új kurzusok 2016 februárjától:

1. Pszichológia

2. Jog

3. Íráskészség fejlesztés (kétnyelvű: angol-magyar)
 

Az elméleti képzés mellett, szombatonként kiváló lehetőséget teremtenek a kommunikációs képességek fejlődésére. Trénerek segítségével a diákok különböző gyakorlati képzéseken vehetnek részt kiscsoportos formában. Ezeknek célja, hogy fejlesszék kommunikációs, érvelési, kooperatív, szociális, problémamegoldó és egyéb alkalmazott képességeket. A Programban való részvétel teljesen ingyenes. Az érdeklődő diákok felvételi eljárás után vehetnek részt a képzésben. 

A Középiskolás Program februárban induló kurzusaira a jelentkezési határidő: január 24.


További információk az intézmény munkájáról: www.mcc.hu.







 

Kövessen minket a Facebookon is!