Kultúra 2016. január 15. 15:30

Házasság hete, nem csak házasoknak

Házasság hete, nem csak házasoknak
2008-tól Magyarországon a Házasság Hete rendezvénysorozatot minden év februárjában megtartják. Ezzel a házasság fontosságára szeretnék felhívni figyelmet. Idén városunkban a katolikus egyházközségek által szervezett rendezvénysorozathoz a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is csatlakozott. A könyvtárban február 9-étől különleges meglepetésekkel és akciókkal várják az olvasókat.

Február 9-e és 29-e között minden szerelmes- és házaspár ingyenesen válthat tagságot a városi könyvtárba. Azok a házaspárok, akik ebben az évben ünneplik kerek házassági évfordulójukat szintén lehetőséget kapnak arra, hogy ingyenesen válthassanak olvasójegyet. Ebben az időszakban minden olvasó, aki alapszintű olvasójeggyel rendelkezik, szabadon válogathat a médiatár romantikus filmjei közül is.

Február 9-e és 13-a között a bátrabbak a könyvtár kölcsönző pultjánál részt vehetnek egy játékban, ahol magyar költők szerelmes verseit kell felismerniük. Ezen a héten igény szerint párfotózásra is sor kerül majd az intézményben.

A katolikus egyházközségek által szervezett "Szerelmi kalandtúra" egyik állomásaként, a könyvtárban lehet majd megtekinteni az aktuális kiállítást. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház versmondó versenyt és rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolás diákok részére, melyek bemutatása is a könyvtárban lesz.

Február 11-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúház rendezvénytermében Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa Érzelem, értelem, akarat címmel tart előadást.

Február 12-én, pénteken 14 órakor tartják a versmondó versenyt, amelyre február 10-ig lehet jelentkezni a könyvtár e-mail címén ([email protected]). A világirodalom verseiből szabadon választhatnak alkotásokat, egy kitétellel: kizárólag hitveshez íródott költeményekkel lehet nevezni.

Február 13-án, szombaton 10 órakor a gyermek által elkészített rajzokat tekinthetik meg az érdeklődők. A rajzpályázatra szabadon választott népmesék, népmondák, lírai alkotások illusztrálásával is lehet nevezni, de választható a saját családból, környezetből merített tapasztalatok kifejezése, a családról vagy a házasságról való vélemény ábrázolása is. A pályamunkák benyújtásának ideje: február 5., péntek 18 óra.


V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!