Sport 2016. január 19. 09:00

Jól szerepeltek a térségi sportiskola kosarasai

Képgaléria
Jól szerepeltek a térségi sportiskola kosarasai
Meccsdömping várt a hétvégén a Félegyházi Térségi Sportiskola kosárcsapataira, amelyek közül az U11-es bajnokságban szereplő FTSI "Vegyes" és az FTSI "Leány" a Kész Arénában, míg a nemzeti tini leány ligában lévő csapat Mezőberényben, az U11-es fiú "kenguru" együttes Kecskeméten lépett pályára. A kenguru leányok hibátlan mérleggel zártak és a tini lányok is hozták a kötelezőt, emellett a kenguru fiú csapat is megverte ellenfeleit.

A "kenguru leány" csapat hibátlan vasárnapja

U 11 Bajnokság, 7.régió, IV. forduló

"G" csoport

Ideje: 2016.01.17. ( vasárnap )

Helyszín: Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna

FTSI "Vegyes" - FTSI "Leány"  10:90

FTSI " Leány" : Farkas Dominik 19,Varga Evelin 14, Turcsányi Mátyás 14, Téglás Tamara 11,Kiss Lukács 7,Farkas Zsófi 6, Farkas Levente 6,Dongó Laura 5, Kósa László 4,Borzai Viktória 2, Kőfalvi Dorottya 2, Oroszi Viktória, Fetter Fruzsina.

Jó játékkal ügyes megmozdulásokkal nyertek, de még mindig vétettek hibákat, amiket ki kell javítaniuk.

FTSI "Leány" - KLIKK Zsiráfok   92:30

FTSI "Leány": Farkas Dominik 36, Turcsányi Mátyás 9, Farkas Zsófi 8, Téglás Tamara 8,Varga Evelin 7, Kósa László 6, Kiss Lukács 5, Farkas Levente 4, Oroszi Viktória 3,Borzai Viktória 3, Dongó Laura 2, Kőfalvi Dorottya 1, Fetter Fruzsina. - Bertalan Márta edző.

A második meccsen szép összjátékok voltak, hosszú indítások és sok kosár ziccerből. Farkas Dominik jó játékkal 36 pontot dobott a mérkőzésen.

 

 

Tisztes helytállás a legkisebbektől

U11 KENGURU BAJNOKSÁG IV. FORDULÓ "G" CSOPORT

Helyszín: Kiskunfélegyháza Kész Aréna Városi Sportcsarnok

Időpont:  2016. január 17. vasárnap

FTSI KENGURU VEGYES - FTSI KENGURU LEÁNY     10 - 90

Fölényes győzelmet aratott a Kenguru Lány csapat a verseny korosztálynál fiatalabbakból és kezdő kosarasokból álló Vegyes  csapat felett.

A fizikai és tudásbeli különbség rányomta bélyegét a mérkőzés hangulatára - a kicsik hamar kedvüket vesztették, de próbálkoztak lefaragni a hátrányból és pontot szerezni lelkes kis csapatuknak.

FTSI KENGURU VEGYES -  BAJAI ÖRDÖGÖK    30 - 44

CSAPATTAGOK:  Hevér Réka, Zámbó Tamás, Fekete Flórián, Rádi Olivér,

Könyves András Benjamin, Máté István, Szabó Zita, Rádi Boglárka, Csenki Gergő, Lukács Laura.

 A második mérkőzésen már felszabadultabban játszott a csapat, sok labdaszerzés és jó védekezés jellemezte a játékot, a  megszerzett labdával gyors indulásokat is meg tudtak valósítani, a dobásokon és a lepattanó szerzésen még javítaniuk kell.

Dicséret illeti az együttes,  ahogyan helytálltak a mérkőzéseken, biztatták egymást, hiszen alig-alig ismerték még a játékot, a technikát és a szabályokat, mégis minden fordulón legjobb tudásuk szerint szerepelnek.

 

 

A kötelezőt „behúzták” a TINI Lányok

Nemzeti Lány Tini Bajnokság

„N” csoport

Ideje: 2016. január 17. ( vasárnap )

Helye: Mezőberény

Mezőberényi KK – Félegyházi TSI   72 : 36

FTSI: Patyi Andrea 23, Nemcsok Krisztina 7, Borzai Zsófia 2, Kovács Kitti 2, Csáki Boglárka 1, Zámbó Napsugár 1, Tarjányi Blanka -, Borzai Zsuzsanna -, Szondi Inez -, Bozóki Bíborka -.

Edző: Rádi Dezső

Három meghatározó játékost nélkülözött a csapat, de így is összeszedetten, harcosan küzdöttek. Az első játékfélidő sok kimaradt helyzetről szólt, mert a hiányzók miatt a csapat a védekezésre koncentrált, de a második félidő negyedeiben már a támadó játék dominált, így a végén az utolsó negyed győzelemmel zárult.

Félegyházi TSI – Kisújszállási SE   79 : 31

FTSI: Patyi Andrea 33, Nemcsok Krisztina 24, Zámbó Napsugár 8, Kovács Kitti 6, Csáki Boglárka 4, Borzai Zsuzsanna 2, Tarjányi Blanka 2, Borzai Zsófia -, Szondi Inez -,Bozóki Bíborka -.

Edző: Rádi Dezső

Túl az első mérkőzés nyomásán, felszabadultan, pontosan, szépen védekezve és a helyzeteket maximálisan kihasználva bizonyította fölényét a csapat.

 

 

A kenguru fiú csapat sem akar lemaradni a gyermek csapat mögött!

Országos U11 ( kenguru ) bajnokság, 4.forduló

"C" csoport

Időpont: 2016. január 16. ( szombat )

Helyszín: Kecskemét, Mátyás K. krt.-i Általános Iskola tornaterme

GYAXI - FTSI fiú   35- 82  

(9-21, 11- 14, 10- 26, 5-21 )

FTSI: Szűcs Bence- 26, Huszka Boldizsár- 15, Kovács Bálint- 14, Kelemen Áron- 12, Varga Márk- 11, Szívós Péter- 2, Kószó Dániel- 1, Bitó Bence- 1, Fekete Péter-, Tarjányi Gergő-.

Az első ellenfél két negyedik tudta magát 10- 15 ponton belül tartani. A harmadik játékrészben jó védekezéssel sikerült megtörni a lányok lendületét és az előnyt megduplázni. Az utolsó negyedben tovább robogott a gépezet és még 20 ponttal növelték a vezetést. A meccs elején még akadozott a játék, kimaradtak a ziccerek, de belejöttek a meccsbe. A védekezés nagyon jól összeállt, támadásban jól jöttek a befutások és a kosarak.

 

 

FTSI fiú - Miklósi Kékrókák   96- 21

(20- 6, 32- 4, 22-7, 22-4)

FTSI: Kovács Bálint- 19, Szűcs Bence- 18, Varga Márk- 15, Huszka Boldizsár- 14, Szívós Péter- 14, Kelemen Áron- 11, Fekete Péter-4, Kószó Dániel- 1, Bitó Bence-, Tarjányi Gergő-.

Edző: Fekete- Seres Ildikó

A második ellenfelüket, a Miklósi Kékrókákat az első perctől kontrollálták. Ellentmondást nem tűrő játékkal, kellő agresszivitással szereztek labdákat és kreatív támadásvezetéssel dobtak kosarakat.

A játékosok csere nélkül, időnként fogat összeszorítva küzdöttek minden egyes labdáért és azért, hogy az előkelő "B" csoportba verekedjék magukat. 

 

Információ: Simon Zoltán

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!