Helyi hírek 2016. január 21. 17:30

A kossuthos autószerelők Milánóban is helytálltak

Képgaléria
A kossuthos autószerelők Milánóban is helytálltak
Három hetes szakmai gyakorlaton vett részt a KSZC Középiskola (Kossuth Lajos Szakképző Intézmény) 10 autószerelő és 5 karosszérialakatos diákja az Erasmus program keretében Milánóban. A tanulóknak a külföldi út óriási fejlődést és újdonságot jelentett. Az új gépek használata pedig a szakma iránti elköteleződést és a hosszú távú célok megalapozását szolgálta. A diákok minden munkahelyen jól megállták a helyüket.

Olaszországban jelentős az autógyártás és minden szinten az előrehaladott gépesítés jellemző, hiszen a legújabb gyártósorok és szerszámok vannak használatban. Az olaszországi anyaghasználat is szélesebb körű, mint a hazai, tehát ezen a területen is volt mit ellesni, megfigyelni a gyakorlatra kiutazó diákoknak. EU országként hasznos lehet más tagállamok szabályait, törvényeit, rendeleteit és azok alkalmazását megismerni.

Az iskolai pályázat nem titkolt célja az volt, hogy a diákok új megoldási módszereket tanuljanak meg a tanulmányúton, továbbfejlesztett szerszámokat ismerjenek meg, bátrabban tudják használni az új gépeket, és ezekkel a lehetőségekkel még alkalmasabbak legyenek az önálló munkavégzésre, és új helyzetekben próbálhassák ki magukat. Össze tudják hasonlítani az eddig megszerzett tudásukat a külföldi csúcstechnológiával és munkamódszerekkel.

A diákok munkáját a külföldi munkahelyeken a mentorok magas színvonalúnak értékelték, és Europass Mobilitási Igazolványt kaptak kézhez, ami versenyelőnyt jelenthet majd elhelyezkedésükkor.

A diákok munkanaplót írtak, melyben rögzítették az elsajátítottakat. A beszámolók tartalmazták, hogy mi újat tanultak, mit próbálhattak ki, hol jártak, mit láttak, mit tapasztaltak.

A kísérő tanárok figyelemmel kísérték és feljegyzést készítettek a tanulók hozzáállásáról és munkájáról a mobilitás alatt és a hazaérkezést követően írásban, egyenként értékelték is őket.

A tanulmányút részesei voltak: Csótya Ádám, Farkas Balázs, Farkas Márk, Gregus Sándor, Konkoly Gábor, Lovas Richárd, Magó Zoltán, Makai Dávid, Masír Dániel, Mécs Gábor, Miklósi György, Rácz Zsolt, Szekeres László, Tatár Imre és Vakulya Gábor.

Szakmai kísérőtanárok: Bajáki Imre, Domokos Sándor, Jendrics László
voltak.






 

Kövessen minket a Facebookon is!