Helyi hírek 2016. január 19. 16:00

Mórás bál - 2016

Képgaléria
Mórás bál - 2016
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a nagy hagyományokkal rendelkező bálját a Móra Ferenc Gimnázium január 16-án. Az eseménynek ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme és kisterme adott otthont, mintegy 160 vendéggel.

A szervezési munkák már az ősz folyamán elkezdődtek. Az idén is ragaszkodtak a korábbi években már bevált elrendezéshez: a kisterem csak a táncolni vágyóké volt, őket a COCOBONGO zenekar várta. A díszítés megálmodója és kivitelezője - mint ahogy évek óta mindig - Csikósné Fehér Irén és Szabó Ildikó voltak. A drapériákon, a színpadon és az asztalokon megjelenő hófehér, bézs és ezüst szín kombinációja téli hangulatot varázsolt a bálterembe.

A Mórás bálak megszokott ceremóniája évek óta, hogy a gimnázium Feltre-Vellay-i barátai (a már elhunyt Don Loris kezdeményezéseként) átadják a felajánlott pénzösszeget az arra érdemes diákoknak Ezúttal Kovács Szabina (11/B), Danka Anita (12/B), Bakó Dóra (12/A), és Tóth Szimonetta (12/A) volt méltó az elismerésre.

Az igazgatói köszöntő és a díjátadás után Iványi Ferenc, a Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola elnöke arról az örömteli hírről számolt be, hogy néhány hét múlva megkezdődnek a gimnázium tornatermének felújítási munkálatai, melyek összköltsége 15 millió forint.

Az este sztárvendégei ezúttal is a gimnázium tánccsoportjának diákjai voltak. A Karácsonyi Melinda által vezetett Mozgászínház csoport fellépése már sok éve állandó programja a Mórás bálaknak. „Szerelem első pillantásra” - ez volt a címe annak a 35 diák által előadott táncos műsornak, amely a Hungária együttes jól ismert dalaira készült. A báli közönség partner volt a kellemes nosztalgikus múltidézésben és természetesen vastapssal jutalmazta a produkciót, amely színességével, pörgős, dinamikus megjelenésével, a táncosok mosolyával tökéletesen megalapozta az este hangulatát.

A svédasztalos vacsorakínálat a Rózsakert Vendéglőből érkezett, a büfé és a koktélbár egész este várta a vendégeket. A szebbnél szebb ajándékok az éjféli tombolasorsoláskor találtak gazdára. Külön ki kell emelni azoknak a diákoknak a segítségét, akik az este folyamán igazi báli „személyzetként” segítettek az este zökkenőmentes lebonyolításában.

A jótékonysági bál bevétele a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium „Kommunikáció a Jövőért” Közhasznú Alapítványának számláját gazdagította.
 

Kovácsik Zita, a bál főszervezője

 

Mintegy az est folytatásaként került sor másnap, vasárnap a Szent István templom nagymiséjén a Don Loris Emlékplakett átadására. Az áldott emlékű Vellai plébános a félegyháziak nagy barátja kezdeményezte ösztöndíjra köszönetképpen az iskola megalapította a Don Loris Emlékplakettet, azon itáliai polgárok részére, akik a legtöbb áldozatot hozták és hozzák, hogy az ösztöndíj tovább élhessen. Az évek során a Szűts Tamás szobrász által készített plakettet hol Vellai-ban, hol Félegyházán adták át.

Az idén a Szent István Templomban, Hajagos Gyula plébános vezetésével történt az ünnepélyes ceremónia, ezúttal Davide Ugarelli kapta a köszönet e jelképét.

Az olasz küldöttséget Csányi József polgármester is fogadta a városházán, ahol a kapcsolatot megerősítendő, a következő időszak együttműködési lehetőségeit egyeztették.
 

Rosta Ferenc igazgató




 

Kövessen minket a Facebookon is!