Helyi hírek 2016. január 22. 09:30 Forrás: Petőfi Népe

Játszóteret építenek és felújítják a nagytermet

Játszóteret építenek és felújítják a nagytermet
A Szakmaközi Művelődési Házban nem csak az emberek, a madarak is otthonra találnak. A Szakmaközi Művelődési Ház hozzájárul a helyi közösségek művelődési, művészeti kínálatához, a települések népességmegtartó erejéhez, a közösségi élet, a közéleti aktivitás színtereinek alakításához.

– Idén is folytatjuk a 2011-ben megkezdett irányvonalat. Olyan új dolgokat szeretnénk behozni, amit a többi helyi kulturális intézmény nem tud lefedni. Olyan előadásokat, képzéseket elindítani, amiben úttörők lehetünk – mondta el Rókus Tibor intézményvezető.

Hozzátette: annak ellenére, hogy folyamatosan csökken az állami támogatásuk, minden megtesznek, hogy kiegészítsék a bevételeiket, és megvalósíthassák terveiket. Az állami forrást az önkormányzat és a helyi cégek támogatásával, illetve a termek béradásával egészítik ki.

– Az utóbbi időben nagyon sok segítséget, közel 1 millió forint támogatást kaptunk az önkormányzattól. Ebből futotta a legszükségesebb eszközök megvásárlására és a legsürgetőbb felújításokra – részletezte az igazgató.

Azt is elmondta, számos civil szervezetnek adnak otthont, így 13 nyugdíjas klubnak, a mozgáskorlátozottak és a nagycsaládosok egyesületének. Ugyanakkor új szerveztek is jöttek, mint például a Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálat. De a ház, nem csak civil szervezeteknek, hanem nyári táboroknak, galériáknak, kiállításoknak, diáknapoknak, egyéb sport- és kulturális eseménynek is helyet ad. Minden évben megrendezik a Madarak és a fák napját és célul tűzték, hogy madárbarát intézménnyé alakítják a művelődési házat.

Az idei tervekről Rókus Tibor elmondta, szeretnénk teljesen felújítani a nagytermet, a tornácot, a kertben pedig játszóteret létesítenek. Újra felélesztik a gyermeknapot, lesznek zenés estek, és író-olvasó találkozók.





 

Kövessen minket a Facebookon is!