Program 2016. január 24. 15:30 Forrás: Petőfi Népe

Találkoznak a fúvósok

Találkoznak a fúvósok
Első alkalommal rendezi meg a Duna-Tisza közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót és Versenyt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület közösen. A hagyományteremtő májusi eseményre február 12-ig jelentkezhetnek az együttesek.

A szabadtéri találkozó – aminek a Kiskun Múzeum hangulatos udvara ad otthon május 7-én – elsősorban bemutatkozási lehetőséget szeretne biztosítani a Duna-Tisza közén működő ifjúsági fúvószenekaroknak, jelenleg ugyanis nincs, vagy nagyon kevés lehetőségük van fellépésre, egymás megismerésére – mondta el dr. Knipl István az esemény fő szervezője, a Kiskun Múzeum régésze.

Hozzátette: a zenekaroknak maximum 25 perc áll rendelkezésükre, hogy bemutassák műsorukat. Kötelezően minden együttesnek elő kell adnia Kiskunfélegyháza díszpolgárának Balázs Árpád zeneszerzőnek a Magyar Rondó, vagy a Kockásfülű nyúl muzsikáját. Ugyanakkor a versenyprogramban el kell hangoznia egy további szabadon választott magyar szerző művének is. Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai: Neumayer Károly, Szabó Ferenc és Szélesi Attila. A fesztivál közös muzsikálással és térzenével zárul, a zenekarok város több pontján is fellépnek majd.


A díszpolgár lesz a verseny díszvendége

Balázs Árpád zeneszerzőt, a Magyar Fúvószenei Szövetség alapító elnökét 2003-ban választották Kiskunfélegyháza díszpolgárává. A számos díjjal kitüntetett művész egyik legismertebb műve A kockásfülű nyúl rajzfilmsorozat zenéje. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!