Helyi hírek 2016. január 21. 11:40 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Bács-Kiskun megyei tűzoltó lett az év zászlósa, iparbiztonsági kategóriában

Bács-Kiskun megyei tűzoltó lett az év zászlósa, iparbiztonsági kategóriában
Elismeréseket adtak át január 20-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az ünnepségen adták át Az év tisztje, Az év zászlósa és Az év tiszthelyettese díjakat, melyet Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagytól, a katasztrófavédelem főigazgatójától vehettek át az ünnepeltek. Az év zászlósa címet iparbiztonsági kategóriában Almási Csaba tű. zászlós érdemelte ki a 2015. évben végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként.

Almási Csaba 2008 januárjában került a Kecskemét Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának állományába, ahol beosztott tűzoltóként tűzoltási és műszaki mentési feladatokat látott el.

2012 januárjától a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelőjének közvetlen irányítása alá tartozó Katasztrófavédelmi Mobil Laboratórium zászlós technikusaként teljesít szolgálatot. 2014-ben szakmai munkájáért elismerést kapott a BM OKF Főigazgatójától kiemelkedő helytállásért és bátor magatartásért. 2015 szeptemberében tagja volt annak a háromfős magyar delegációnak, mely Ukrajnában részt vett a NATO EADRCC nemzetközi veszélyhelyzeti gyakorlatán.

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki végzettséggel rendelkezik, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelem szakának iparbiztonsági szakirányán másodéves hallgató. Kutatási területei a közlekedéshez és a veszélyesáru-szállítási szabályrendszerekhez kapcsolódnak.





 

Kövessen minket a Facebookon is!