Helyi hírek 2014. április 15. 18:19

Ön elmegy-e locsolkodni?

Képgaléria
Ön elmegy-e locsolkodni?
Sokan már megfestették a tojásokat, beszerezték a sonkát és a húsvéti hagyomány egyéb kellékeit. Jöhetnek a locsolkodók? Nem reprezentatív körkérdésünkkel arra kerestük a választ: Vajon a férfiak hogyan vélekednek a locsolkodásról?

Miklós (75) nyugdíjas (fotón: sapkában)

Gyermekkoromból szép emlékeket őrzök, és azóta is minden évben elmegyek locsolkodni. 5-6 családot látogatok meg, ahol szívesen fogadnak. A húsvét jó alkalom a találkozásra és egy kis beszélgetésre. A locsolónak 70 felett virág jár.

József (65) nyugdíjas

Néhány helyre tervezek elmenni, unokákhoz, testvérekhez, és 90 éves anyukámhoz. Nem a locsolkodás a lényeg, hanem az ünnepi hangulat, a tavasz és a találkozás. Régen nagyobb volt a kör, csapatostól jártunk, de elfogytak a barátok, minden lecsendesedett. Remélem, szép idő lesz.

Gergő (19) tanuló

Nem fogok locsolkodni. Amikor még vittek, 7-15 éves koromban, az más volt, akkor meglátogattuk az összes ismerőst és rokont. Ma furcsa ez a pénzért locsolkodás, nem tartom szerencsés dolognak. Húsvétkor inkább valami más kikapcsolódást keresek magamnak.

Attila (39) vállalkozó (fotón: piros pukóverben)

Mindjárt összeszámolom… 12 helyre fogok elmenni, és a hagyomány szerint ezt délig le kell tudni. Szintén a hagyományoknak megfelelően verssel készülök, meg persze szódavízzel. Egyszer, pár évvel ezelőtt kölnivel próbáltam meglocsolni a hölgyeket, de annyira meglepődtek, hogy inkább visszatértem a szódához. A locsolásért majd virágot és csokit kapok.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!