Helyi hírek 2016. január 24. 18:30

Elég nagy disznóságot csináltak

Képgaléria
Elég nagy disznóságot csináltak
Tizenkét csapat vett részt Kiskunfélegyházán az első toros ételek sütő-főző versenyén január 23-án. A hideg idő ellenére a városlakók érdeklődése nem maradt el. A rendezvényt szervező Királyi Szakácsok készültek is a látogatók kínálására. Közel 600 adag étel, közte orjaleves, toros káposzta, töltött káposzta és pörkölt várta a vendégeket. De volt sült vér, hurka, kolbász és tepertő is, és természetesen a disznótoros ételekhez illő sütemények sem hiányoztak a kínálatból.

Bojtor Tibor és Makainé Marica főszervezők elmondták, hogy a versenyre többen is jelentkeztek, de voltak, akik a zord téli időjárás miatt nem vállalták az utazást és a szabadtéri főzést. Ennek ellenére elégedettek voltak a csapatszámmal, és úgy értékelték, hogy az érdeklődőket sem riasztotta el a hideg.

Az Amatőr Királyi Szakácsklub, az önkormányzattal közösen ezentúl minden évben, a január 23-ához legközelebb eső szombaton megrendezi a toros ételek sütő-főző versenyét – tették hozzá a szervezők.

A gasztronómiai találkozón a félegyháziak mellett hajdúnánási, túrkevei, felvidéki és vajdasági csapatok is részt vettek.   

A zsűri döntése alapján a vándorserleget Bodor István őrizheti egy évig. A Szabadtűzi Lovagrend szakmai fődíját Molnár János (Nemesócsa), a különdíjat a Topolyai Betyárok csapata érdemelte ki. A káposztás ételeket készítő csapatok közül a Tornyosi Haspókok bizonyultak a legjobbnak, második lett a Vodafone, harmadik a Csantavéri Hentesek csapata. A legfinomabb pecsenyét Bodor István sütötte, második helyre szorítva a Topolyai Betyárokat. A topolyaiak viszont a hurka-kolbász kategóriában szerezték meg az első helyet, maguk mögé utasítva a Societas és a Fa-Ka-Nál gárdáját. Egyéb kategóriában díjat kapott Molnár János, a Societas és a Kevi Juhász közösség. A kifinomult ízlésű zsűri különdíjjal jutalmazta az Opál, a Csikérmenti Haspókok, és Illés Gyula szorgoskodását.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!