Helyi hírek 2016. január 27. 13:30

Körkérdés: Milyennek találja a félegyházi mozit?

Képgaléria
Körkérdés: Milyennek találja a félegyházi mozit?
Néhány éves szünet után 2014. márciusától megújult formában fogadja látogatóit a félegyházi Petőfi Mozi, amely a korábbi technikát modernizálva a hagyományos 2D-s filmek mellett 3D-s filmeket is vetít. A műsorkínálattal összességében elégedettek a félegyházi lakosok, a legtöbben a slágerfilmeket követik figyelemmel, emellett fontosnak tartják, hogy minden korosztály számára akadnak filmek a mozi kínálatában.

Petróczi Dalma (20 éves)

- Nagyon tetszik a megújult mozi, színvonalasnak találom a technikát, a berendezést és a kínálatot is. Én mindig az új filmeket nézem meg, tavaly 4-5 alkalommal menten el vetítésre. A 2D-s filmeket jobban szeretem, mert a 3D-s filmektől megfájdul a szemem. A félegyházi mellett a kecskeméti moziba is többször beülök.

 

Karsai Demjén (40 éves)

- A mozival kapcsolatban hallottam a gépeszközök modernizálásáról, a 3D-s vetítésekről és a műsorkínálat változatosságáról. Tervbe van véve a mozilátogatás, de két kisgyerek mellett nehéz megoldani a bejutást. Emiatt személyes tapasztalatom nincs a moziról. A gyerekeknek szóló matiné egy kicsit hiányzik. Gyerekkoromban 9 és 10 órakor is vetítettek filmet, mert a kicsik többsége délután már pihen. Egy ekkora városban szükség van a mozira, mert a 2010-es megszűnését követően Kecskemétre és Szegedre jártak át a filmszeretők. Ezt nem mindenki engedhette meg magának. Kiemelném még azt is, hogy az új filmek szinte azonnal megjelennek, így nem kell sokat várni a premierre.

 

Tarjányi Mariann (22 éves)

- A napokban jártam utoljára a félegyházi moziban. Színes a kínálat, sok fiatal jár ide. A 2D-s és a 3D-s filmeket is szeretem. A moziélmény sokkal jobb a 3D-nél, de ha egy film izgalmas, akkor 2D-ben is kikapcsol.

G. Z.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!