Kultúra 2016. január 27. 09:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

"Fel, fel vitézek a rajzlapra!"

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tiszafüredi szervezete rajzpályázatot hirdet 10 és 15 év közötti gyermekek, fiatalok részére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.

Beadási határidő: 2016. március 7.

Eredményhirdetés: 2016. március 14.

Választható témák:

1. "Talpra magyar, hí a haza!";

2. '48 hősei - a márciusi ifjak

3. Portré 48 hőseiről;

4. Fel, fel vitézek a csatára!;

5. Mit kíván a magyar nemzet?;

6. Szabadon választható téma (Az 1848-49-es forradalom, és szabadságharc témakörén belül).

A rajzokat A/4-es méretben várják, bármilyen technikával készítve, melyeket szakmai zsűri bírál el. A legszebb alkotások készítői értékes jutalomban részesülnek. Kérik, a pályázó nevét, elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím is), iskolájának, és felkészítő pedagógusának nevét is tüntessék fel!

A pályázatok leadásának módja: Postai úton az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség részére a 1141 Budapest, Bazsarózsa utca 69. címre, és az [email protected] e-mail címre szkennelve.

http://iksz.net/


*  *  *
 

KREA(K)TÍV IFJÚSÁG

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. KREA(K)TÍV IFJÚSÁG (NTP-FTH-15-0007) címmel országos pályázatot hirdet olyan fiataloknak, akik az online média területein (audiovizuális, kreatív írás és digitális képalkotás) mutathatják meg tehetségüket.

A téma: „Krea(k)tív ifjúság” Fiatalok 1000 arca (Mit ér a tehetségem? Problémák és lehetőségek a tanulás, karrier, életpálya, siker területén)

Pályázati korhatár: 18-24 év.

Nevezési határidő: 2016. február 29. (20:00)

Nevezési kategóriák:

1. Írás (interjúk, cikkek, esszék, versek);

2. Audiovizuális média (hangulatvideók, rajz alapú mozgófilmek, animációk, fotók, video-audio interjúk, podcastok);

3. Digitális képalkotás (grafikák, illusztrációk, képmanipulációk, fotómontázsok, logók szerkesztőprogramok használatával)

Elbírálás: A beérkező pályaművek alapján mindhárom kategóriában 5-5-5 főt választanak ki. Ebből 1-1-1 főt a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. tagjai választanak, 2-2-2 főt a média különböző területeiről meghívott szakmai zsűri, illetve 2-2-2 ember kiválasztására a pályázat Facebook oldalán kerül sor, a legtöbbet like-oltak közül.

Díjak:

A verseny 15 kiválasztottjának 5 alkalommal témalaborok (kreatív írás, vizuális kommunikáció, filmelmélet, kortárs médiaművészet, reklám-marketing) szerinti kreatív workshopokat, 5 alkalommal tehetségfejlesztő csoportos mentoringot, továbbá egy 3 napos bentlakásos gazdagító programot biztosítanak. A projekt időszaka alatt 3 témában végeznek fejlesztést: önismeret, szakmai ismeretek és projektmenedzsment. Az elméleti ismereteket gyakorlati alkalmazással azonnal projektfeladatba építik, ötvözve az informális tanulást a nem-formálissal. A program végén a 15 fő közül háromnak lehetősége nyílik júliusban egy hetes tréningen részt venni Barcelonában, ami a fiatalok vállalkozói készségeinek javítására, start-up-ok elősegítésére irányul. Ezen kívül 3 fiatal hónapokon át tartó munkáját egy-egy tablet-tel jutalmazzák.

Eredményhirdetés: 2016. március 11.

A Krea(k)tív pályázat Facebook oldala: www.facebook.com/KreaKtiv.ifjusag.palyazat
 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva

kedd, péntek: 8-18 óráig

szerda, csütörtök: 12-18 óráig

szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu







 

Kövessen minket a Facebookon is!