Sport 2016. január 27. 12:00

Út a címvédés felé

Út a címvédés felé
A Győri ETO-val került szembe a női futsal Magyar Kupa elődöntőjében a kiírás címvédője, az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. A nőknél első alkalommal rendeznek négyes döntőt, amelynek helyszíne ezúttal a gyöngyösi városi sportcsarnok lesz február 20-án és 21-én. Az elődöntő másik ágán a bajnokság első két helyezettje, a Tolna-Mözs és a Hajdúböszörményi TE találkozik, így arra is van esély, hogy megismétlődjön a tavalyi finálé. 2015-ben a kupadöntőt az Astra nyerte 5-2-re a Hajdúböszörmény ellen a Kiskunfélegyházi Kész Arénában.

Edzői nyilatkozatok:

 

Simonyi András, a HTE mestere: - Sejtettem, hogy könnyű ellenfelet nem kaphatunk az elődöntőben, de reméltem, hogy a tabella első helyezettjét elkerüljük. Papíron a Tolna jóval esélyesebb, de kishitűségnek helye nincsen. Mindent elkövetünk, hogy borítsuk a papírformát. Vasárnap Hajdúböszörményben sikerült. Ebből táplálkozhatunk Gyöngyösön is, ahol nagyon számítunk fanatikus szurkolóink biztatására is. A másik ágon előrehozott döntőnek is beillik a párosítás. Ott a női futsal egyeduralkodójának tartott Astrát érzem favoritnak.

 

Frank Tamás, a Tolna mestere: - A lélektani előny úgy gondolom, hogy a HTE-nél van, hiszen legyőztek minket a vasárnapi bajnokin. Az esélyek szerintem ellenfelünk felé billen, 60-40% arányban, de természetesen szeretnénk bejutni a fináléba. A másik ágon is egy érdekes találkozó lesz. Az Astra feljövőben van, de a Győr, amióta átvette Lódi Tomi, azóta sokkal összeszedettebb. Ezek alapján az ETO-t várom a fináléba.

 

Lódi Tamás, ETO mestere: - Tudtuk, hogy nincs könnyű ellenfél a négy között. Annak ellenére, hogy azt gondolom, hogy a Tolna vagy a HTE az esélyesebb, az Astra ellen ugyan olyan nehéz dolgunk lesz. A címvédő rutinos az ilyen meccseken, míg mi most először játszhatunk ilyen mérkőzést. Már a döntőbe jutás is nagy dolog lenne.

 

Dombó János, az Astra mestere: - Mind a négy csapatnak egyforma esélye van a döntőbe jutásra, sőt a kupa elhódítására is. Talán a Hajdúböszörménynek és a Tolnának egy hajszállal nagyobb esélyt adnék, de mint tudjuk, a kupában bármi megtörténhet. Éppen ezért egy kicsit pikánsnak érzem, hogy a jelenlegi két legjobb csapat már az elődöntőben összecsap.

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!