Kultúra 2016. január 27. 17:30

A Betűbölcsiben barkácsoltak az anyukák

Képgaléria
A Betűbölcsiben barkácsoltak az anyukák
Örömteli találkozások, beszélgetések, minőségi idő eltöltése gyermekeinkkel könyvek között, játékosan. Ez lehet a Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama klubjának a mottója is, hiszen mindez jellemző a Betűbölcsiben szervezett alkalmakra.

Antalné Juhász Anna volt a Gyermekbirodalom minapi vendége, akivel a barkácsolás világába pillanthattak be a szülők. Ez alkalommal különböző újrahasznosított tárgyból ceruzatartót készítettek. Felhasználtak tejes- és üdítődobozokat, valamint textíliákat.

Antalné Juhász Anna nem először tart foglalkozást a Betűbölcsiben. Elmondta, legutóbb fakanálból készítettek bábokat a szülőkkel közösen. Azt mondja, az ötleteit különböző forrásokból meríti, sokszor a könyvtárban található könyvek és újságok vannak a segítségére, de sok saját terve is van, melyekből igazán különleges és egyedi dolgok készülnek. A kedvencei a fakanálbábokból megformált mesehősök a Piroska és a farkas című történetből. Arra a kérdésre, hogy hogyan is kezdődött nála a barkácsolás iránti szeretet és mi készteti az alkotásra, egészen pontosan tudta a választ.

Elmondta, hogy könyvelőként dolgozott, és nem volt köze sem a képzőművészethez, sem a tervezéshez. Azonban amikor megszülettek a gyermekei, hosszú keskeny folyosólyukat piros vászon szívekkel dekorálta ki. Ezzel megalapozta otthonában a meleg, szeretetteljes hangulatot. Ezután csak jöttek az ötletek, készültek sorban a szebbnél szebb dogok: figurák, díszek, bábok, pizsamatartók és olyan hasznos kellékek, amelyek a lakás dekorációjaként is szolgáltak.

Antalné Juhász Anna örömmel jött a könyvtárba, hogy megossza a fiatal anyukákkal tapasztalatait és megmutassa a barkácsolás fortélyait. Az anyukák pedig egy kicsit maguk mögött hagyhatták a napi feladatokat, gondokat, terheket és felszabadultan barkácsolhattak, miközben a gyermekük is jól érezte magát a többi gyermek társaságában.

V. K.



 

Kövessen minket a Facebookon is!