Sport 2016. január 28. 07:30

Korondon jártak a félegyházi birkózók

Képgaléria
Korondon jártak a félegyházi birkózók
Ismét nagyszerűen sikerült az a korondi kirándulás, amelyen a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói - közülük hatan a kunszállási csoportból - vettek részt január 22-e és 26-a között erdélyi testvértelepülésünkön. Korond szülöttjének emlékére idén már XVI. alkalommal rendeztek szabadfogású emlékversenyt az utódok. A nagyszerű birkózó, Lőrincz Márton 1936-ban szerzett olimpiai bajnoki címet hazánknak.

Az eseményen 21 csapat 224 sportolója mérette meg magát. A félegyházi csapat minden tagja dicséretet érdemel, helytálltak az erős mezőnyben, hiszen csapatversenyben a harmadik helyen végeztek. Ahhoz, hogy dobogóra állhatott az edző, kellettek a kitűnő egyéni teljesítmények.

Női mezőnyben a 32 kg-osok között Tapodi Rebeka, a 45 kg-os Szabó Szonja és az 58 kg-os Rekedt-Nagy Réka aranyérmet szerzett úgy, hogy mindegyiküknek négy-négy ellenfelet kellett legyőzni. Varga Bernadett ezüstérmes a 29, míg Stecenkó Lili bronzérmes lett az 54 kg-os súlycsoportban.

Fiúk között a 20 kg-os Makra Benjámin állhatott fel a dobogó tetejére. Ezüstérmet Borto Dominik 40 kg-ban és Szécsényi Ádám a nehézsúlyúak között tudott szerezni. Bronzérmesek lettek a 35 kg-osok között Fekete Alex és Nemcsok Zoltán, valamint a 45 kg-os Zsitva Attila. Kiváló birkózásáért különdíjat kapott a rendezőktől Tapodi Rebeka.

Másnap a téli táj szépségeivel és a havas korondi lejtők-nyújtotta örömökkel ismerkedhettek az alföldi delegáció tagjai.
 

Edzők: Ván Jenő, Kelemen András és Szabó József





 

Kövessen minket a Facebookon is!