Sport 2016. január 29. 10:25

Diákolimpián úsztak a fiatalok

Képgaléria
Diákolimpián úsztak a fiatalok
A félegyházi uszodában rendezték meg január 27-én az úszók városi diákolimpiai döntőjét, amelyen az általános- és középiskolás tanulók indultak el. Az alsós tanulók A és B kategóriában álltak rajthoz, a legjobbak között igazolt versenyzők is részt vehettek. A harmadik korcsoporttól fölfelé már csak a B kategóriások, az egyesületi keretek között nem versenyzők nevezhettek. A legjobbak a megyei döntőben folytatják, amit február 10-én Kecskeméten tartanak meg.

A verseny szervezője, Kurucz Kornélia a versenybizottság elnökeként értékelte a diákok eredményeit.

- Az idei évtől új versenyrendszert alakított ki az országos diáksport szövetség, a harmadik korcsoporttól eltörölték az A kategóriát, így az egyesületek igazolt versenyzői csak az első- és a második korcsoportba nevezhettek. A színvonal emiatt részben csökkent, azonban a le nem igazolt „szabadúszók” jobban kiteljesedhettek, a legjobbakat akár le is igazolhatják az egyesületek (úszók, triatlonisták, vízilabdázók). A B kategóriásoknak kiváló lehetőség a diákolimpia, kevés versenyzési lehetőségük van egy évben.

 

A városi diákolimpián 50-60 fő vett részt. Kiskunfélegyházáról a József Attila, a Platán, a Batthyány, a Darvas és a Constantinum, valamint a Móra Ferenc Gimnázium és a Szent Benedek Gimnázium tanulói indultak el. Mellettük Tiszaalpárról és Tiszakécskéről érkeztek gyerekek.

 

A kicsiknél a mell -és a gyorsúszás a legnépszerűbb. A versenykiírás szerint egy tanuló kettő úszásnemben vehetett részt. Emellett váltóban is szerepelhettek.

A megyei döntőbe számonként az első három helyezett jutott be, onnét csupán az aranyérmes folytathatja az országos döntőben, amit március elején Miskolcon tartanak meg.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!